Inschrijving gemengde zelfhulpgroepen mogelijk

Speelt eten een (te) grote rol in jouw leven? Of ken jij iemand die worstelt met eetproblematiek?

Voor iedereen bij wie eten een (te) grote rol speelt in zijn/haar leven organiseren wij vanaf september weer onze wekelijkse startgroepen. De groepen worden door onze getrainde ervaringsdeskundigen georganiseerd vanuit onze locatie in Rotterdam. Zij weten zelf hoe het is om te worstelen met eetproblematiek en zetten hun ervaring met herstel positief in om anderen te ondersteunen.

De startgroepen zijn vooral gericht op erkenning, herkenning, inzicht en persoonlijke groei. Deelnemers geven daarbij zelf aan welke onderwerpen zij willen bespreken. Daarnaast bieden wij een programma aan dat zo veel mogelijk aansluit bij individuele behoeften en de fases van herstel. Denk hierbij aan inzicht gevende thema’s en opdrachten, motivatie bevorderende technieken, zelfbeeld, emoties en het veranderen van gedrag.

Meer informatie over de startgroepen en de mogelijkheid tot aanmelding (er is nog plek!) vind je hier.  Voor vragen, hulp en/of advies kan je altijd vrijblijvend en anoniem contact opnemen met ons Informatie-, Advies- en Steunpunt. 

Ook kan je je nog steeds inschrijven voor de tweewekelijkse online of offline motivatiegroep en de nazorggroep. Meer informatie over de verschillende gemengde zelfhulpgroepen vind je op deze pagina. 

Door de ogen van groepsdeelnemers:

“Er werken alleen mensen die zelf ook een eetstoornis hebben gehad. Dit maakt dat je een hoop minder hoeft uit te leggen en veel herkenning vindt. Ook is de sfeer gezellig, warm en toegankelijk.”

‘Ik heb mijn herstel verder volledig in eigen handen. Ik word niet gedwongen dingen te doen waar ik niet achter zou staan.”

“Het nadenken over jezelf d.m.v. de opdrachten gaf me inzicht over mijn zijn, doen en handelen.”

 

 


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl