Vragen over de kookactiviteit

In het JIJ-huis heb je de mogelijkheid met ons samen te koken. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over de kookactiviteit. Heb je na het lezen nog andere vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via locatiejijhuis@stichting-jij.nl

Wat is de kookactiviteit?
Het doel van de kookactiviteit is een gezellige activiteit, sociaal samenzijn, leren zien wat een normale portie is/normale maaltijd is, minder focussen op eten, afleiding bieden, controle leren loslaten en leren eten in gezelschap.

Wanneer en waar vindt de kookactiviteit plaats?
De kookactiviteit vindt plaats op maandag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur in het JIJ-huis.

Hoe kun je je aanmelden/afmelden voor de kookactiviteit?
Aanmelden/afmelden voor de kookactiviteit gebeurt via het mailadres locatiejijhuis@stichting-jij.nl tot de desbetreffende dag voor 12.00 uur.

Wat zijn de kosten? En hoe verloopt de betaling ervan?
Er zal €5,00 in rekening worden gebracht voor de maaltijd. Aan het einde van de maand wordt het (totale) bedrag automatisch van je rekening afgeschreven.

Ik ben vegetariër: wordt hier rekening mee gehouden?
Als je je aanmeldt voor de kookactiviteit via locatiejijhuis@stichting-jij.nl kun je vermelden dat je vegetariër bent en houden wij daar rekening mee. We koken wel vegetarisch maar niet veganistisch.

Ik heb een allergie: kan ik deelnemen aan de kookactiviteit?
Als je je aanmeldt voor de kookactiviteit via locatiejijhuis@stichting-jij.nl kun je vermelden dat je een allergie hebt. Mits het recept dit toelaat kunnen we het product of meerdere producten apart serveren.

Is het toegestaan dat je componenten van de maaltijd afweegt?
Helpen bij het opscheppen of vooraf je gevoel bespreken dat je het spannend vindt, past prima binnen deze kookactiviteit. Het afwegen van componenten is niet mogelijk.

Moet je alles opeten wat je hebt opgeschept?
Ons doel is een gezamenlijke maaltijd. Dit betekent dat de maaltijd volgens het recept wordt gemaakt en geserveerd. Op het moment dat je iets niet lust, dan kun je dit op je bord aan de kant schuiven (of als de maaltijd uit verschillende losse onderdelen bestaat, zoals bijv. vlees, groente en aardappels en je lust de groente niet, dan kun je deze laten liggen als je dit wilt).

Mag je voedingsmiddelen van huis meenemen?
Tijdens de kookactiviteit zijn zelf meegenomen voedingsmiddelen niet toegestaan. Tijdens de inloop ben je vrij om zelf meegenomen producten te nuttigen.

Is het mogelijk om ondersteuning te krijgen van de inloopbegeleiders voor, tijdens of na de kookactiviteit?
Als ondersteuning gewenst is dan kan dat. Het maakt niet uit hoeveel je eet. Iedereen mag tijdens de kookactiviteit op zijn of haar eigen tempo aan herstel werken. Op het moment dat je intensievere begeleiding en/of hulp nodig hebt tijdens het koken of eten word je doorverwezen naar passende hulp via IAS. Dan is het (nog) niet mogelijk om deel te nemen aan deze vorm van kookactiviteit.

Hoeveel eters kan ik ongeveer verwachten?
Maximaal 8 personen inclusief begeleiding kunnen mee eten. Tenzij het recept het toelaat dat er meer mensen mee kunnen eten.

Wie mogen er deelnemen aan de kookactiviteit?
Leden, vrijwilligers en groepsdeelnemers kunnen deelnemen aan de kookactiviteit.

Hoe is de sfeer tijdens deze activiteit?
De sfeer is laagdrempelig, losjes en gezellig.

    


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl