Vervolggroep

Voor wie is de vervolggroep?

Heb je tijdens je deelname aan de startgroep(en) een basis /gezond eetpatroon ontwikkeld? Heb je inzicht in de functie van je eetprobleem en heb je een 1e aanzet gemaakt van leerdoelen van onderliggende thema’s? Wil je meer leren stil te staan bij je gevoelens of aan je eetstoornis gerelateerde gedachten? Ken jij je valkuilen en wil je leren die te omzeilen of er op een andere manier mee om te gaan? Wij helpen je graag je gedachten en gevoelens te herkennen, ervaren en deze op de juiste manier te uiten.

Werking vervolggroep

Tijdens een cyclus van 4 maanden werk je in wekelijkse groepsbijeenkomsten van ca. 1,5 uur met maximaal 7 deelnemers en 2 of 3 ervaringsdeskundige begeleiders aan je eetprobleem. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de fase van herstel waarin jij je bevindt.

Inschrijven voor vervolggroep(hoe word je geplaatst)

Voor startdata, aanmelding en tarieven kun je terecht op de pagina ‘Praktische informatie begeleiding . De indeling van de groep is mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen en beschikbare begeleiders.

Thema’s Het programma wordt in overleg met jou als deelnemer samengesteld. Een werkboek wordt daarbij als leidraad gebruikt en huiswerkopdrachten zijn niet verplicht, wel aanbevolen. Onderwerpen kunnen zijn: -verdiepend praten over emoties -verdiepend oefenen om zelfbeeld en eigenwaarde te vergroten -vervolg op thema’s uit startgroep -veranderen van gedrag/loslaten van eetprobleem

Ervaringsverhalen
-Door de groep snap ik nu waarom ik sommige eetgestoorde gedragingen vertoon. Ik heb er vrede
mee dat ik een eetprobleem heb en ik ben heel blij dat ik er nu iets aan kan doen (empowerment). Ik begin nu ook te begrijpen waar de onderliggende angsten vandaan komen.
-Mijn eetgedrag is flink veranderd. ik durf weer naar mijn lichaam te luisteren en eet naar behoefte.
Wanneer ik trek heb en soms kies ik er bewust voor dingen wel of niet te eten. Het snaaien komt niet
vaak meer voor.
-In het begin voelde ik me slechter omdat ik heel erg begon na te denken over mezelf. Achter een
eetstoornis zit een ander probleem. bij mij ging het hier om zelfbeeld, hoog gevoeligheid, lichaamsbeeld. Toen ik hier in dook voelde ik me eerst slechter en werden mijn eetbuien ook meer. Daarna nam het af en begon ik mezelf meer te accepteren.