Update Project ‘Jongens en Mannen met een Eetstoornis’

Het is alweer even geleden dat het project jongens/mannen met een eetstoornis van start is gegaan. Bij deze dan ook een korte update over wat er gaande is en waar we staan!

Het aanbod van Stichting JIJ
De activiteiten coördinator van het JIJ-huis heeft afgelopen maand met twee mannelijke (ervaringsdeskundige) vrijwilligers gesproken over hoe de huidige activiteiten meer genderneutraal kunnen worden gemaakt. Ook heeft ze via hen veel goede informatie gekregen over nieuwe thema’s en trainers/workshopleiders. Daarnaast wordt ook het programma voor de groepsbegeleiding en individuele begeleiding nauwkeurig bekeken en waar nodig bijgesteld. Zo zijn de werkboeken voorzien van een kritische ‘mannelijke’ blik.

Communicatie-uitingen
Ook het communicatieteam heeft niet stil gezeten. Zo stellen zij momenteel een persbericht en sponsorbericht op en zijn ze bezig met het, waar nodig, aanpassen van de website, chatfunctie en besloten facebook groep voor mannen. Dit alles met behulp van mannelijk én vrouwelijk advies uit de projectgroep, welke tweemaandelijks samenkomt. Ook heb je de afgelopen tijd al veel berichten op social media kunnen zien rondom het thema. Afgelopen maand verscheen zelfs in het WEET-Magazine een artikel over het project.

Verder heeft het communicatieteam in de afgelopen maand met een aantal mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers een foto- en filmshoot georganiseerd. Dit resulteerde in krachtige beelden die gebruikt zullen worden voor de website en media uitingen.

Mannelijke nieuwkomers en hun ervaring
Naast nieuwkomers Ron en Mike hebben we daarnaast maar liefst 4 nieuwe mannelijke vrijwilligers met eetstoorniservaring weten te werven. In het totaal hebben we nu dus al 6! mannen met eetstoorniservaring in ons midden. Dit uiteraard bovenop de mannelijke vrijwilligers die al werkzaam zijn binnen Stichting JIJ. Ook zij zijn een echte aanwinst voor het JIJ-team!

Samen met hen gaan we de komende maanden verder werken om het thema eetstoornissen meer bekendheid te geven onder jongens en mannen. Een belangrijke stap hierin is ook het delen van ervaringsverhalen. Binnenkort verschijnt dan ook het eerste ervaringsverhaal van één van onze mannen op de website.

Wordt vervolgd…
Kortom: mooie ontwikkelingen binnen dit project! Maar wat staat er de komende tijd gepland? In het najaar gaan we in elk geval de ervaringsverhalen van onze mannen plaatsen op onze website en social media. Daarnaast komt het projectteam samen om te kijken hoe we verder gaan en te bespreken welke ideëen er zijn om het thema eetstoornissen meer bekendheid te geven onder mannen. Ook versturen we het persbericht naar verschillende partners en media en gaan we verder met het benaderen van sponsoren zodat we het project ook de komende jaren kunnen voortzetten.

Naast onze zoektocht naar sponsoren zijn we ook nog steeds op zoek naar mannelijke ervaringsdeskundigen! Wil jij jouw eigen ervaring en/of kennis inzetten om jongens en mannen met een eetstoornis te helpen om meer erkenning te krijgen binnen de hulpverlening? Schroom dan niet, maar mail naar info@stichting-jij.nl om je aan te melden of om meer informatie op te vragen.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl