Vrijwilliger aan het woord: Terugblik Last Man Standing

Deze blog is geschreven door JIJ-vrijwilligster Jiska. Samen 4 JIJ-ers (Sophie, Lisanne, Natalie & Elena) deed zij namens Stichting JIJ mee aan het evenement: Last Man Standing!

“Wat een indrukwekkende dag! Al vroeg gingen we met zijn allen op pad richting Ermelo, enthousiast en stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Toen we er aankwamen hebben we ons aangemeld, nog even wat gegeten, flesjes met water gevuld en bepaald met welke kleding en/of schoenen we de paal op zouden gaan.

We kregen allemaal een nummer, die op de palen terug te vinden waren. En zo’n 10 minuten voor 12:00 gingen we het water in. Het was nog best lastig om de paal op te komen, maar gelukkig waren er heel veel lieve MIND vrijwilligers en een leuke reddingsbrigade crew. Iedereen werd geholpen.

We stonden! De muziek ging aan, Jasper begon te praten en de klok werd ingesteld. Met zijn allen hebben we afgeteld en toen ging de klok aan. Nog 6 uur te gaan.

We stonden gelukkig met zijn 5’en op een rijtje, dus konden met elkaar kletsen. Vanaf de kant stonden Saskia & Marian ons flink aan te moedigen, met super veel anderen. Ouders, vrienden en totaal vreemden hebben de hele dag naar ons gewaaid, duimen opgestoken, en geklapt. Top support vanaf de kant!

Op de paal konden we ook praatjes maken met de mensen om zich heen, en vragen waar zij voor stonden. Iedereen deed dit eigenlijk, wat er voor zorgde dat er echt een hele open sfeer was. Wat ook echt mooi was, was dat wanneer iemand besloot van de paal af te stappen – na hoeveel minuten of uren ook – er en enorm applaus was.

In de 6 uren dat we op de paal stonden werden aan elkaar gepraat door Jasper Demollin, die zelf ook te maken heeft gehad met psychische problemen. Naast verhalen van anderen, gedichten die gedeeld werden, liedjes die werden gezongen en een minuut stilte voor diegenen die hun strijd helaas hebben verloren. Een heftig, maar tegelijkertijd ook mooi moment. Iedereen stond er voor hen, om hen te herkenden en te laten zien dat wij met zijn allen zullen doorgaan. Enorm eensgezind, maar ook vanwege een eigen verhaal of doel. Al stond je alleen op een paal, zo voelde het absoluut niet.


Vanaf de kant hebben Saskia & Marian zo veel mogelijk mensen bij onze stand verteld over wat wij bij Stichting JIJ doen. Ze hebben zelfs samen met Natalie een interview voor de camera gegeven!

JIJ staat er niet alleen voor. Daar stonden wij op deze dag voor, en dat voelde we ook zeker. Ondanks dat onze voeten zeer deden, de balans soms ver te zoeken was en de wind het soms toch best frisjes maakte: we hebben het gedaan!

Toen we, na 6 uur, van de paal afkwamen werden we met veel gejuich onthaald en hebben we nog een foto gemaakt met ons spandoek.

We hebben in totaal een bedrag van €1684 opgehaald. Hiervan zal de helft gebruikt worden door MIND, in hun strijd de wachttijden binnen de GGZ te verkorten en psychische problemen bij jongeren te voorkomen waar mogelijk. De andere helft komt zeker weten goed terecht bij Stichting JIJ. Hiermee gaan wij door met helpen, het helpen van mensen met eetstoornissen en hun naasten. We willen iedereen die ons, op wat voor manier of met wat voor bedrag dan ook, heeft gesteund enorm bedanken! Graag nodigen we jullie uit ons te blijven volgen, zodat we kunnen blijven laten zien dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Dat we ieder zijn of haar eigen kracht willen laten vinden, daarbij willen ondersteunen. En dat herstel van een eetstoornis mogelijk is.”


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl