Startgroep

Voor wie is de startgroep?

Speelt eten een (te) grote rol in jouw leven? Is voedsel volgens jou ‘goed’ of ‘slecht’? Ben je altijd aan het lijnen? Speelt de weegschaal een grote rol in je leven? Wordt je sociale leven beïnvloed door jouw eetgedrag en bijhorende gedachtes? Voel jij je misschien onzeker, kan je zelfbeeld wel een boost gebruiken? Als je je hierin herkent is een van onze startgroepen gericht op erkenning, herkenning, inzicht, persoonlijke groei en herstel misschien iets voor jou.

Werking startgroep

Tijdens een cyclus van 4 maanden werk je in wekelijkse groepsbijeenkomsten van ca. 1,5 uur met maximaal 7 deelnemers en 2 of 3 ervaringsdeskundige begeleiders aan je eetprobleem. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de fase van herstel waarin jij je bevindt.

Inschrijven voor startgroepen (hoe word je geplaatst)

Om deel te kunnen nemen aan de groep hanteren wij de leeftijd van 18 jaar tot 99 jaar.

Voor startdata, aanmelding en tarieven kun je terecht op de pagina ‘Praktische informatie begeleiding’ . De indeling van de groepen is mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen en beschikbare begeleiders.

Thema’s

Als deelnemer geef jezelf aan welke onderwerpen je wilt bespreken. Daarnaast bieden wij een programma aan dat zo veel mogelijk aansluit bij jouw behoefte en fase van herstel. Je kunt daarbij denken aan (voedings-)voorlichting, inzicht gevende thema’s en opdrachten, motivatie bevorderende technieken, zelfbeeld, emoties, veranderen van gedrag, dag-invulling en dergelijke.

Ervaringsverhalen
– Ik voel me meer begrepen omdat ik met mijn groepsgenoten in hetzelfde schuitje zit en dat vind ik fijn!
– Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere groepsgenoten, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen.