Startgroep

Speelt eten een (te) grote rol in jouw leven? Is voedsel volgens jou ‘goed’ of ‘slecht’? Ben je altijd aan het lijnen? Speelt de weegschaal een grote rol in je leven? Wordt je sociale leven beïnvloed door jouw eetgedrag en gedachtes? Voel jij je misschien onzeker? Als je je hierin herkent is één van onze startgroepen gericht op erkenning, herkenning, inzicht en persoonlijke groei misschien iets voor jou. Wij geloven dat mensen die problemen ervaren rondom eten baat kunnen hebben bij ervaringsdeskundige ondersteuning. Zij begrijpen wat iemand doormaakt en kunnen jou helpen bij het zetten van stapjes naar herstel.

Startgroepen
De startgroepen zijn voor mensen vanaf 18 jaar met een (beginnende) eetstoornis. De groep wordt altijd begeleid door minimaal twee ervaringsdeskundige begeleiders De groepsbijeenkomsten vinden iedere week in de avond plaats. Het gaat hierbij om een traject van 20 weken waarbij wij zoveel mogelijk rekening houden met de fase van herstel waarin jij je bevindt. Het is niet mogelijk om tussentijds in- of uit te stromen. Het maximum aantal deelnemers is zeven. Als deelnemer geef je zelf aan welke onderwerpen je wilt bespreken. Daarnaast bieden wij een programma dat zo veel mogelijk aansluit bij jouw behoefte en fase van herstel. Je kunt daarbij denken aan (voedings-)voorlichting, inzicht gevende thema’s en opdrachten, motivatie bevorderende technieken, zelfbeeld, emoties, veranderen van gedrag en dag-invulling.

Meer weten of inschrijven?
Kijk op deze pagina voor meer informatie over de eigen bijdrage en beschikbare plaatsen. Ook kun je contact opnemen via info@stichting-jij.nl of via ons contactformulier. We kijken dan samen met jou tijdens een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek of onze ondersteuning passend is.

Onze deelnemers
‘Ik heb heel veel aan de zelfhulpgroep; steun, tips, kracht en een luisterend (onbevooroordeeld) oor. Zeker in combinatie met mijn therapie bij de psycholoog heeft het een positieve uitwerking op mijn herstel.’
‘Elke week is weer een leermoment. Een moment om mijn ervaringen te delen zonder dat daar over geoordeeld word of dat je jezelf hoeft uit te leggen.’
‘Het is een houvast. Een branding in de chaotische storm die zich in mijn hoofd afspeelt. Ik vind het erg fijn dat ik een wekelijks moment heb waar ik energie en tijd kan wijden aan mijn herstel.

Een greep uit onze ervaringsdeskundigen


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl