JIJ-er in the spotlights: Kim

In de serie ‘JIJ-er in the Spotlights’ deelt een JIJ-er graag zijn/haar verhaal. Dit keer is dat Kim, voormalig JIJ-lid, maar nu ook vrijwilliger binnen het JIJ-Communicatie team.

Hi! Ik ben Kim, 25 jaar. Samen met mijn man en 2 kittens woon ik in Hendrik-Ido-Ambacht. Eind 2015 sloop er bij mij een eetprobleem in. Heel 2016 ben ik bezig geweest met zo min mogelijk eten en zoveel mogelijk sporten. Mijn eetprobleem nam veel tijd in beslag; van bakjes eten klaarzetten tot calorieën tellen tot twee 2 keer op een dag sporten. In 2017 kwam mijn droombaan op mijn pad, toen kreeg ik door dat het niet goed met me ging. Ik werk als nanny, dus dat is een enorm verantwoordelijke baan. Ik realiseerde dat ik niet voor kinderen kan zorgen als ik dat voor mezelf niet kan. Ik besloot dat ik wilde aankomen, maar wel gezond, dus nam ik een personal trainer in de hand die mij oplegde dat ik minimaal 1000 calorieën meer moest eten per dag. Dat was een enorme verandering die ik met kleine stapjes heb toegepast. In het begin compenseerde ik de extra calorieën, later ging het steeds beter, na 3 maanden woog ik 5 kilo zwaarder en was ik al op een gezonder gewicht. Ik werk 2 dagen in Rotterdam en ik liep vaak over de Oudedijk, daar zat voorheen het informatiepand van JIJ. Ik liep er regelmatig langs en dan las ik; voor mensen met een eetprobleem.

Ik wist wel dat ik een probleem had met eten, maar ik vond mijn probleem niet groot genoeg om hulp te zoeken, ik was immers al op de goede weg. Maanden later besloot ik toch eens een mailtje te sturen. Al gauw werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en uit dat gesprek bleek dat ik echt wel wat hulp kon gebruiken. Ik kon de maandag erop al aanschuiven bij de instroomgroep en of ik ook meteen mee wilde eten, die avond. Aangezien ik op maandag in Rotterdam werk en ik in Hendrik-Ido-Ambacht woon kwam dat mee-eten wel goed uit. Natuurlijk vond ik het enorm spannend, maar ik werd in een warm bad ontvangen. In het JIJ huis kon ik mijn vragen, mijn verhalen, mijn ei kwijt bij mensen die mij begrepen. Dat was een enorme verademing en sindsdien kan ik mijn gevoelens en gedachten veel beter plaatsen. Ik heb zoveel geleerd en ik heb niet alleen mezelf beter leren kennen, maar ook zoveel lieve mensen binnen de stichting.

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten. Dit doen wij in een veilige, kleinschalige en privacy gewaarborgde omgeving.