Project ‘kinderen en jongeren met een eetstoornis’ (2020-2021)

“Hulp voor kinderen en jongeren met een eetprobleem is hard nodig!” vertelt projectleider Lienke in dit interview  voor het Oranjefonds. Mede door steun van het Oranjefonds starten we dit jaar met een project waarmee we zowel de jongere doelgroep als hun naasten ondersteuning bieden.

Lienke is in januari 2020 gestart bij Stichting JIJ. Toen zij werd gevraagd dit project op zich te nemen was ze direct enthousiast! Vanuit het projectplan is ze aan de slag gegaan met de voorbereiding, waaronder een onderzoek naar de behoeften van kinderen en jongeren. Dit onderzoek wordt uitgevoerd voor Nienke Meyer, Student SPH aan de Avans Hogeschool in Breda. Zij neemt via een online surveysysteem enquêtes af onder leerlingen van middelbare scholen.

Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek gaan de coördinatoren van het JIJ-huis het aanbod aanpassen aan de behoeften van kinderen en jongeren. Nu kan men vanaf 16 jaar terecht, dit wordt verlaagd naar 14 jaar. Zodra we starten, kunnen kinderen vanaf 14 ook nog eens tegen een sterk gereduceerd tarief meedoen. Verder zal er in september een zelfhulpgroep voor jongeren gestart worden. Deze zal 4 maanden lopen, met korte thema’s.

Verder gaan we vanaf september minimaal 20 preventielessen verzorgen op middelbare scholen en in 2021 nog eens 20. Dit doen wij samen met BuroPuur. Op dit moment is Buro Puur bezig met het benaderen van scholen voor dit doel. We zullen t.z.t. met een stand in de aula komen, met daarbij een activiteit om de aandacht te trekken van de scholieren. Verder gaan we met een trainer van Buro PUUR mee in de les om een ervaringsverhaal te vertellen.

Ook zullen onze ervaringsdeskundige vrijwilligers getraind worden in de omgang met kinderen en jongeren. Wij zijn in contact met een organisatie uit de omgeving die Stichting JIJ wellicht kunnen helpen hierbij. Ten slotte gaan we vol inzetten op de communicatie over dit nieuwe onderdeel, bv. via social media, nieuwe flyers en uitingen bij grote evenementen die gericht zijn op jongeren. Ook gaan we contacten leggen bij de wijkteams van Rotterdam.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl