Praktische informatie JIJ-huis

Voor wie is het JIJ-huis?
Iedereen uit Nederland van 14 jaar en ouder met een eetprobleem (of hersteld van een eetprobleem) kan lid worden van het JIJ-huis. Wil je niet alleen zijn met je eetprobleem? Of heb je therapie achter de rug en is het ‘helemaal op eigen benen staan’ nog een stapje te ver? Of heb je met je eetstoornis afgerekend, maar ben je bang om terug te vallen in oude gewoontes als je geen steuntje in de rug hebt? Ook dan ben je van harte welkom in het JIJ-huis. Het JIJ-huis ook bedoeld voor jou als je al wel een gezond eetpatroon hebt ontwikkeld, maar je jezelf graag op persoonlijk vlak nog verder wilt ontwikkelen in een omgeving waar mensen je begrijpen.

Waar vind ik het JIJ-huis?
Het JIJ-huis is te vinden in de gezellige en mooie wijk Rotterdam-Kralingen, vlakbij metrostation Voorschoterlaan. Het JIJ-huis ligt op steenworp afstand van het Kralingse Bos, de Kralingse Plas en ons informatie- en adviespunt en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanwege de privacy geven wij het exacte adres alleen aan onze leden. De openingstijden van het JIJ huis zijn:

  • Maandag van 12.30 tot 17.00 uur (lunch 12.30 uur & kookactiviteit van 17.00 uur tot 19.00 uur). Op maandagen is onze inloop bedoeld voor leden vanaf 16 jaar.
  • Woensdag van 12.30 tot 17.00 uur (lunch 12.30 uur & kookactiviteit van 17.00 uur tot 19.00 uur). Op woensdagen bieden wij een losse jongeren-inloop (14 t/m 17 jaar) aan van 12.30 tot 17.00.
  • Donderdag van 12.30 tot 17.00 uur (lunch 12.30 uur & kookactiviteit van 17.00 uur tot 19.00 uur). Op donderdagen is onze inloop bedoeld voor leden vanaf 16 jaar.
  • Iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.30 uur (lunch 12.30 uur)
  • Iedere zondag van 10.30 tot 15.00 (lunch 12.30) voor jongeren (14 t/m 17 jaar)

Digitale huiskamersessies
Voor onze leden organiseren wij twee keer per week online inloopmomenten via ZOOM. De link naar deze bijeenkomsten wordt via de nieuwsbrief bekend gemaakt. Tijdens de huiskamersessies is er de mogelijkheid om vanuit huis samen met onze inloopbegeleiders te eten en/of deel te nemen aan online activiteiten. Ook voor mensen die niet in de omgeving van Rotterdam wonen of alvast kennis willen maken met Stichting JIJ bieden deze online huiskamersessies een uitkomst. De digitale huiskamersessies vinden plaats op:

  • Dinsdag van 12.30 tot 14.30 uur (lunch 12.30 uur). De digitale huiskamersessies zijn voor leden vanaf 16 jaar. 
  • Donderdag van 12.30 tot 14.30 uur (lunch 12.30 uur). De digitale huiskamersessies zijn voor leden vanaf 16 jaar. 

Koken en lunchen in het JIJ-huis
Op maandag, woensdag en donderdag wordt er om 18:00 uur gegeten in het JIJ-huis. Iedereen die in het JIJ-huis komt kan mee-eten. Aanmelding voor de kookactiviteit is verplicht. Vanaf 17.00 uur wordt er vaak gestart met het klaarzetten van de tafel, de voorbereidingen voor het koken en rond de klok van 18 uur gaan we aan tafel om samen te eten. Via de nieuwsbrief voor leden zie je elke week wat er op het menu staat. Ook staat hier de mogelijkheid tot aanmelden. Wil je meer weten en/of heb je vragen over de kookactiviteit? Op deze pagina vind je een aantal terugkerende vragen  over de kookactiviteit.

Ook bieden we de mogelijkheid samen met ons te lunchen. Schuif gezellig aan tafel met je meegenomen lunch.

Wat is er te doen in het JIJ-huis?
Zie hiervoor de volgende pagina’s: vrije inloop JIJ-huis, activiteiten en workshops en trainingen.Via de week nieuwsbrief (exclusief voor leden) en de maand nieuwsbrief (hier te vinden) blijf je op de hoogte van de actuele openingstijden en activiteiten.

Wat kost een lidmaatschap?
Wij willen dat het JIJ-huis voor iedereen toegankelijk is en we proberen daarom de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden. De kosten voor een lidmaatschap van een half jaar zijn 85 euro (en eenmalig 10 euro administratiekosten) voor iedereen vanaf 18 jaar. In combinatie met groeps- of individuele begeleiding geldt een gereduceerd tarief van 60 euro.  Voor jongeren vanaf 14 jaar geldt voor een lidmaatschap van een half jaar een gereduceerd tarief van 50 euro (en eenmalig 10 euro administratiekosten). In combinatie met groeps- of individuele begeleiding geldt voor jongeren een gereduceerd tarief van 35 euro.  Met een lidmaatschap kun je kosteloos aan alle activiteiten, workshops en trainingen mee doen en tijdens de inloopuren zo vaak komen als je zelf wilt. Koffie en thee in het JIJ-huis zijn gratis. We vragen alleen een bijdrage per maaltijd van 6 euro (dit geldt alleen als je je aanmeldt voor de kookactiviteit).

Mocht je om bepaalde redenen het lidmaatschap niet kunnen betalen, dan mag je een betalingsregeling aanvragen en in overleg met jou bekijken we dan wat voor jou passend is.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een lidmaatschap?
Wil je vrijblijvend meer informatie over het JIJ-huis of wil je je aanmelden voor een lidmaatschap? Neem dan contact op met de ervaringsdeskundige vrijwilligers van ons Informatie-, Advies- en Steunpunt (IAS).Je kunt dit doen door een e-mail te sturen aan: info@stichting-jij.nl. Je kunt ook zonder afspraak naar het inloopspreekuur IAS komen of telefonisch een afspraak maken. Je wordt dan uitgenodigd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na het gesprek, waarin we ook de locatie van het JIJ-huis doorgeven, kun je ter plekke of rustig thuis beslissen of het JIJ-huis jou iets lijkt.

Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten in het JIJ-huis hanteren we enkele spelregels. Ook laten we graag zien op welke wijze wij jou willen helpen. Dit kun je teruglezen in ons beleid en onze kernwaarden.

 


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl