JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Stage ervaringsdeskundige JIJ huis

Twee stageplaatsen (ervaringsdeskundige) bij Stichting JIJ (1 x MBO en 1 x HBO/WO)
Stichting JIJ zoekt 2 stagiaires (v/m/a) die vanaf januari/februari 2018 en september 2018 voor 2-4 dagen in de week ons team van ervaringsdeskundige begeleiders komen verrijken. Stichting JIJ is een zelfhulporganisatie voor mensen met eetproblemen in Rotterdam Kralingen. In ons JIJ-huis komen leden voor contact, gezelligheid, rust, activiteiten en/of een luisterend oor van iemand die weet hoe het is om een eetprobleem te hebben. Ook biedt Stichting JIJ verschillende zelfhulpgroepen aan waarin deelnemers hun verhaal kwijt kunnen en elkaar ondersteunen bij hun herstel, met ervaringsdeskundige begeleiding als extra steun in de rug.

Ben jij hersteld van een eetprobleem en zoek je een stageplek waar je jouw ervaring kunt inzetten?

Wij zoeken iemand die:
-hersteld is van een eetprobleem en in staat is om anderen te ondersteunen met gebruik van de eigen ervaringen. Daarbij is voldoende levenservaring van belang
-affiniteit heeft met mensen met psychische ingewikkeldheden en hulpverlening buiten de reguliere GGZ
-een zelfstandige, onderzoekende en empathische houding heeft
-bereid is trainingen en intervisiebijeenkomsten te volgen
-het leuk vindt om activiteiten te bedenken en begeleiden
-bereid is om na te denken over en mee te werken aan de diversiteit van Stichting JIJ (o.a. aanbod voor mensen met een niet-witte etniciteit, aanbod voor jongens en mannen, aanbod voor transgenders)

Relevante opleidingen kunnen zijn: een opleiding tot geestelijk verzorger, raadswerker, coach of consulent, een agogische opleiding, een opleiding tot persoonlijk begeleider, activiteitenbegeleider of een opleiding tot ervaringswerker.

Onder je concrete werkzaamheden vallen:
-de organisatie van activiteiten: plannen, organiseren en voorbereiden van activiteiten en trainingen voor leden van het JIJ-huis, het maken van nieuwsbrieven en het bijhouden van het emailaccount waarop leden zich opgeven voor activiteiten
-het begeleiden van cliënten: begeleiden van leden van het JIJ-huis tijdens inloopuren, tijdens (kook)activiteiten en het begeleiden van een zelfhulpgroep (minimaal een avond in de week)
-afhankelijk van je opleiding, vaardigheden en leerdoelen behoort het voeren van intakegesprekken en individuele gesprekken, het geven van trainingen aan leden en het ontwikkelen van een divers aanbod tot de mogelijkheden

In verband met de inwerktijd is het wenselijk dat een stagiaire een (school)jaar blijft en het liefst na afronding van de stage als vrijwilliger (deels) inzetbaar blijft. Als je in Rotterdam woont is dat een pre.

Voldoe je niet (helemaal) aan het gevraagde, maar ben je toch enthousiast? Mail ons dan ook je motivatie, dan kijken we wat er mogelijk is.

Mail jouw sollicitatie met motivatie en cv naar: vacature@stichting-jij.nl.

Nieuws

Presentatie nieuw boek Greta Noordenbos

greta-noordenbos-webklein---kopie---kopie

Op donderdagavond 1 maart presenteert Greta Noordenbos in het JIJ-huis haar boek Innerlijke kritiek bij eetproblemen. Daarnaast zal ze een aantal praktijkoefeningen laten zien.

Lees verder

Nieuwsbrief februari 2018

JIJ Ooostzeedijk banken

Lees alles over de komende activiteiten in het JIJ-huis in de nieuwsbrief van februari 2018.

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst naasten 24 april 2018

Naasten

Ook in 2018 zijn er weer voorlichtingsbijeenkomsten voor naasten van mensen met eetproblematiek. De eerste bijeenkomst is op 24 april van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. 

 

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >