JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Stage ervaringsdeskundige JIJ huis

Twee stageplaatsen (ervaringsdeskundige) bij Stichting JIJ (1 x MBO en 1 x HBO/WO)
Stichting JIJ zoekt 2 stagiaires (v/m/a) die vanaf januari/februari 2018 en september 2018 voor 2-4 dagen in de week ons team van ervaringsdeskundige begeleiders komen verrijken. Stichting JIJ is een zelfhulporganisatie voor mensen met eetproblemen in Rotterdam Kralingen. In ons JIJ-huis komen leden voor contact, gezelligheid, rust, activiteiten en/of een luisterend oor van iemand die weet hoe het is om een eetprobleem te hebben. Ook biedt Stichting JIJ verschillende zelfhulpgroepen aan waarin deelnemers hun verhaal kwijt kunnen en elkaar ondersteunen bij hun herstel, met ervaringsdeskundige begeleiding als extra steun in de rug.

Ben jij hersteld van een eetprobleem en zoek je een stageplek waar je jouw ervaring kunt inzetten?

Wij zoeken iemand die:
-hersteld is van een eetprobleem en in staat is om anderen te ondersteunen met gebruik van de eigen ervaringen. Daarbij is voldoende levenservaring van belang
-affiniteit heeft met mensen met psychische ingewikkeldheden en hulpverlening buiten de reguliere GGZ
-een zelfstandige, onderzoekende en empathische houding heeft
-bereid is trainingen en intervisiebijeenkomsten te volgen
-het leuk vindt om activiteiten te bedenken en begeleiden
-bereid is om na te denken over en mee te werken aan de diversiteit van Stichting JIJ (o.a. aanbod voor mensen met een niet-witte etniciteit, aanbod voor jongens en mannen, aanbod voor transgenders)

Relevante opleidingen kunnen zijn: een opleiding tot geestelijk verzorger, raadswerker, coach of consulent, een agogische opleiding, een opleiding tot persoonlijk begeleider, activiteitenbegeleider of een opleiding tot ervaringswerker.

Onder je concrete werkzaamheden vallen:
-de organisatie van activiteiten: plannen, organiseren en voorbereiden van activiteiten en trainingen voor leden van het JIJ-huis, het maken van nieuwsbrieven en het bijhouden van het emailaccount waarop leden zich opgeven voor activiteiten
-het begeleiden van cliënten: begeleiden van leden van het JIJ-huis tijdens inloopuren, tijdens (kook)activiteiten en het begeleiden van een zelfhulpgroep (minimaal een avond in de week)
-afhankelijk van je opleiding, vaardigheden en leerdoelen behoort het voeren van intakegesprekken en individuele gesprekken, het geven van trainingen aan leden en het ontwikkelen van een divers aanbod tot de mogelijkheden

In verband met de inwerktijd is het wenselijk dat een stagiaire een (school)jaar blijft en het liefst na afronding van de stage als vrijwilliger (deels) inzetbaar blijft. Als je in Rotterdam woont is dat een pre.

Voldoe je niet (helemaal) aan het gevraagde, maar ben je toch enthousiast? Mail ons dan ook je motivatie, dan kijken we wat er mogelijk is.

Mail jouw sollicitatie met motivatie en cv voor 30 november 2017 naar: vacature@stichting-jij.nl.

Nieuws Stichting JIJ

Code Rood

detail

Vandaag zijn in verband met code rood een aantal activiteiten afgelast.

Het gaat om; Het spreekuur vanavond, de inloop van het JIJ-huis en de voor vanavond geplande groepen.

 

Blijf lekker warm thuis, en voor vragen zijn wij per mail natuurlijk bereikbaar.

Lees verder

Nieuws

Code Rood

detail

Vandaag zijn in verband met code rood een aantal activiteiten afgelast.

Het gaat om; Het spreekuur vanavond, de inloop van het JIJ-huis en de voor vanavond geplande groepen.

 

Blijf lekker warm thuis, en voor vragen zijn wij per mail natuurlijk bereikbaar.

Lees verder

Nieuwsbrief december

OD JIJ

De nieuwsbrief van december kan je hier downloaden.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >