JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Ervaringsdeskundige

Wil JIJ graag leren hoe jij jouw ervaring met eetproblematiek kunt inzetten voor anderen?

Meld je dan aan voor het interne trainingstraject bij Stichting JIJ!

Stichting JIJ biedt sinds 2010 in Rotterdam met zo’n 65 vrijwilligers een gevarieerd begeleidingsaanbod aan voor mensen met eetproblematiek. Het merendeel van de vrijwilligers is ervaringsdeskundig. Om ook in de toekomst aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, wil Stichting JIJ graag meer vrijwilligers gaan werven en trainen.

Ben je zelf hersteld van je eetstoornis, woonachtig op maximaal 1 uur reistijd vanuit Rotterdam en minimaal 1,5 jaar stabiel en wil je jouw ervaring graag inzetten om anderen te helpen? Lees dan vooral verder!

Als ervaringsdeskundige kun je binnen Stichting JIJ je ontwikkelen in diverse functies. Vaak begin je als begeleidster in het inloop- en activiteitenhuis (ons JIJ-huis) of start je als aspirant-begeleider, naast 2 begeleiders, in een van de zelfhulpgroepen. Vervolgens kun je je ontwikkelen als begeleider of kun je bijvoorbeeld advies geven aan cliënten die ons gratis informatie- en adviespunt bezoeken.

We willen onze begeleiding aan cliënten graag op een hoog niveau kunnen aanbieden en daarom zoeken wij:

  • Mensen die de intentie hebben om voor langere tijd (minimaal 1 jaar, maar het liefst natuurlijk langer) aan Stichting JIJ verbonden willen zijn.
  • Je voor tenminste 2 dagdelen van 3 uur per maand beschikbaar bent.
  • Je graag wil leren om je ervaring op een goede wijze te kunnen inzetten en deelneemt aan overlegvormen, trainingsmodules en intervisie.
  • Je kennis hebt genomen van de missie, doelstelling en kernwaarden van Stichting JIJ (zie onze website) en deze kunt onderschrijven.
  • Je stabiel in het leven staat en voldoende tijd en energie hebt om deze mooie functie uit te oefenen.

Wij bieden jou een  fijn team, waarin je jezelf kunt zijn en waar je alle ruimte krijgt om te leren in je eigen tempo. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je gemaakte kosten worden vergoed (reiskosten tot max. 10 euro). Daarnaast ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Annemieke Beijn, coördinator JIJ-huis, via annemieke.beijn@stichting-jij.nl.

En mocht je je graag willen aanmelden als vrijwillig(st)er? Stuur dan a.u.b. je motivatiebrief met c.v. naar vacatures@stichting-jij.nl.

We kijken ernaar uit om je te leren kennen!

 

Nieuws

Voorlichtingsbijeenkomst naasten

Naasten

Op dinsdag 21 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor familieleden, partners en vrienden van mensen met een eetprobleem of -stoornis.

Lees verder

MIND Familiedag 'Naasten in kracht' 30 september

MIND logo

Op zaterdag 30 september organiseert MIND in Amersfoort een bijzonder evenement: de MIND familiedag ‘Naasten in kracht’. Dat doet zij samen met andere organisaties verbonden aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Het wordt de eerste MIND-dag voor familie en naasten. Met een veelzijdig programma biedt MIND volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid betrokken voelt is welkom.

Lees verder

JIJ in Weet! magazine

Weet Nummer 4_stichting jij-1

In Weet magazine nr 4 staat een mooi interview met Simone en Saskia. He gaat deels over de onstaansgeschiedenis van JIJ, maar vooral over wat JIJ allemaal doet.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >