JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Vacature coördinator secretariaat

Ben je op zoek naar een leuke, veelzijdige vrijwilligersbaan als coördinator van het secretariaat?

Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Stichting JIJ is er voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Stichting JIJ groeit en hiermee groeit ook het werk van het secretariaat. Met jouw kwaliteiten en inzet werk je mee om Stichting JIJ goed te laten functioneren.

Heb je de basisvaardigheden van een algemeen secretariaat onder de knie? Lijkt het je leuk om je te ontwikkelen in een leidinggevende/coördinerende secretariaatsfunctie en vind je het leuk om te plannen en te organiseren? Ben je ongeveer 8-12 uur per week beschikbaar? Dan ben je bij ons vast aan het goede adres!

Wij zoeken een vrijwillig(st)er die het leuk vindt om eerste aanspreekpunt te worden voor het secretariaat, het werk te verdelen en zijn/haar kennis over te dragen aan andere vrijwilligers, hen te helpen en aan te sturen.

Voor deze nieuwe vrijwilligersfunctie is het van belang dat iemand de intentie heeft om voor langere tijd deze functie te willen vervullen op een enthousiast en geduldige manier.

Kan je niet wachten om van start te gaan? Stuur dan je brief met cv aan: vacatures@stichting-jij.nl.

 

Nieuws

Voorlichtingbijeenkomst naasten 23 januari 2018

Naasten

Ook in 2018 zijn er weer voorlichtingsbijeenkomsten voor naasten van mensen met eetproblematiek. De eerste bijeenkomst is op 23 januari van 19.30 tot ongeveer 21.00.

 
Onze voorlichtingsavonden voor naasten worden georganiseerd in ons informatie- en adviespunt in Rotterdam-Kralingen. Tijdens die bijeenkomsten is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen ervaringen. De invulling van de bijeenkomsten wordt afgestemd met de aanwezige naasten. Er zijn ervaringsdeskundigen (mensen die zelf van een eetstoornis zijn hersteld, maar ook iemand die hiermee als naaste mee heeft leren omgaan) aanwezig. Zij geven tips, adviezen en informatie. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn gratis bij te wonen.

Aanmelding van tevoren is noodzakelijk via info@stichting-jij.nl onder vermelding van 'voorlichtingsbijeenkomst'.

 

Lees verder

Onderzoek naar anorexia nervosa

detail

De INSTANT studie (AMC Amsterdam) onderzoekt de rol van de darmflora, het zogenaamde intestinale microbioom, op de eetlust en stofwisseling bij vrouwen die lijden aan de eetstoornis anorexia nervosa.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >