Verantwoording

CBF erkend goed doelWat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.


ANBI
ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Stichting JIJ heeft een ANBI status. Één van de voordelen die deze ANBI status biedt, is dat zij, die bedragen schenken aan ons huis, dit bedrag af kunnen trekken van hun belastbaar inkomen. Als u hierover meer wilt weten, klik dan op deze link voor uitleg van de ANBI-regels.

Privacy
De privacy van onze cliënten en onze onafhankelijkheid staat altijd voorop. Alleen met instemming kan doorverwijzing plaatsvinden en daarbij wordt een neutraal, onafhankelijk advies gegeven.  Lees voor meer informatie over gegevensgebruik onze privacyverklaring

Financiën
Op financieel gebied wordt Stichting JIJ geadviseerd en gecontroleerd door accountantsbureau Masman Bosman. De jaarrekening wordt door dit bureau samengesteld en goedgekeurd door het bestuur.

Het bestuur

  • Voorzitter: Dhr. B.C.G.W. Loerts (Adviseur Techniek Erasmus MC )
  • Secretaris: Mevr. C. Grondstra (Rayon Manager voor Laser en IPL apparaten in de (semi) medische branche)
  • Penningmeester: M. Keijzer
  • Functionaris: Mevr. J. Roodenburg

Downloads


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl