Partners

Stichting JIJ biedt aanvulling en versterking op professionele hulp. Daarom werken wij samen met diverse organisaties. Uitgangspunt is daarbij dat wij altijd onafhankelijk en transparant kunnen werken en de privacy van de cliënt in acht nemen.

InterEsse
InterEsse is een bundeling van de krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan lotgenoten en naasten rondom eetstoornissen. De leden zijn WEET, Stichting JIJ, Ixta Noa, Realcovery Inloophuis, Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery en 020Eet. Daarnaast zijn ook een aantal sociale platforms betrokken.

Stichting Kiem
Stichting JIJ werkt nauw samen met Stichting Kiem (voorheen BuroPuur). De stichting zet zich, onder andere door middel van voorlichtingen en trainingen, in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Voor professionals in het onderwijs, de zorg en gemeenten en zeker ook voor mensen met een eetstoornis en hun naasten bevat de site van Stichting Kiem veel nuttige informatie.

Dalisay Recovery
Stichting Dalisay Recovery is opgericht na het overlijden van de 15e jarige Dalisay de Boer. Zij leed 2,5 jaar aan een eetstoornis en werd bovendien depressief en suïcidaal door de negatieve gedachten in haar hoofd. Uiteindelijk besloot zij zelf een eind te maken aan haar veel te korte leventje. Maar tijdens haar strijd tegen de anorexia en depressie heeft zij keihard gevochten en stond zij altijd voor anderen klaar. Ze had een droom: zorgen dat zo min mogelijk andere meiden en jongens een eetstoornis zouden krijgen door middel van voorlichting en ze wilde hulp en steun bieden aan jongens en meisjes met een eetstoornis. Stichting Dalisay Recovery wil deze droom waar maken. Stichting Dalisay Recovery geeft voorlichting in samenwerking met Buro Puur. Ook zijn zij druk bezig met het opzetten van een expertise team in de regio Noord Holland. Samen met diverse organisaties en hulpverleners uit de regio willen zij zorgen voor verbinding in de zorg. Met de tijd gaat Dalisay Recovery ook (creatieve en ontspannende) bijeenkomsten organiseren voor jongens en meisjes met een eetstoornis, maar ook voor hun naasten. Dalisay Recovery wordt ondersteund door vrijwillige ervaringsdeskundigen en hulpverleners welke de stichting een warm hart toedragen.

Stichting Human Concern, centrum voor eetstoornissen
Sinds mei 2014 werkt Stichting JIJ samen met Human Concern (HC). Ervaringsdeskundigen van Stichting JIJ worden waar gewenst ingezet in de HC-startgroepen. In dit doorlopende programma delen HC-cliënten hun ervaringen met groepsgenoten en krijgen ze psycho-educatie over de functie, oorzaken en voor- en nadelen van een eetstoornis. Zodra een cliënt eraan toe is om de volgende stap te zetten, gaat hij of zij in behandeling bij een therapeut van HC. Uniek is dat Human Concern sinds de oprichting in 2003 werkt met Ervaringsprofessionals®. Dit zijn professionals binnen de GGZ én ervaringsdeskundig. Het beste uit twee werelden. Naast het professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid behandelt Human Concern eetstoornissen vanuit een eigen visie. Deze visie is ontstaan vanuit de eetstoornis zelf en is gericht op duurzaam herstel.

WEET
Stichting JIJ werkt samen met WEET, de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis (voorheen SABN), voornamelijk op het gebied van informatie-uitwisseling en advisering.

Realcovery inloophuis
Realcovery inloophuis is een veilige, warme plek in oost Nederland voor mensen die worstelen met hun eetstoornis en ook voor hun naasten. Op vrijdagen kan je altijd binnenlopen voor informatie, een goed gesprek of gewoon om te zijn. Daarnaast bieden ze groepsgesprekken geleid door ervaringsdeskundigen om elkaar te helpen naar herstel. Voor ouders, broertjes, zusjes en partners zijn er ontmoetingsavonden onder begeleiding van ervaringsdeskundige naasten. Loop gerust eens binnen!

Proud2Bme
Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België met meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks blogs en interviews geplaatst over eetproblemen, psychische problemen, gezondheid, gezond eten en zelfacceptatie. Via het forum – 24/7 – en de chats – iedere avond – kunnen bezoekers (anoniem) in contact komen met lotgenoten en steun krijgen van ervaringsdeskundigen en professionals.

Youz
Youz is het jongerenmerk van Antes, specialist in de geestelijke gezondheidszorg. Jongeren tot en met 23 jaar (en hun omgeving) kunnen bij Youz terecht voor advies en behandeling wanneer er vragen zijn over of problemen zijn met middelen, gok- of gamegedrag. Kijk ook op hun andere websites: www.maakjekeus.nl (voor jongeren) en www.puberenco.nl (voor ouders).

Eetstoornisvrij.nl
Op de website eetstoornisvrij.nl worden geordend linkjes aangeboden naar informatie betreffende eetstoornissen en zaken die daar nauw mee verbonden zijn. In de linkerbalk op de site vind je onder meer: instellingen, praktijken en klinieken, online dienstverlening, coaching, ervaringsdeskundigheid, behandelmethoden, voeding en diëtetiek, gecontracteerde zorg.

ACT.nu 
Gondelijn Salomons is ACT therapeut, coach en ervaringsprofessional. Zij heeft een praktijk in Delft en werkt vooral vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).  Met ACT werk je via het vergroten van je psychologische flexibiliteit aan je wens om een fijne relatie met jezelf en eten op te bouwen. Je leert een zachtaardige houding aan te nemen naar je gedachten, emoties en ervaringen. Tegelijk ga je op weg om je doelen en dromen te verwezenlijken! Gondelijn begrijpt jouw worsteling maar ziet ook hoe je jezelf soms voor de gek kunt houden. Op tafel komen thema’s als onzekerheid, negatief zelfbeeld, perfectionisme, angst, stress, en geleefd worden. Gondelijn gunt iedereen om zijn of haar leven op eigen wijze en voluit te leven!  Bel of app naar  06 – 112 48 402. Mailen kan ook: info@praktijkessere.nl

YMS-Horses
Saskia Roelofsen combineert sinds 2019 haar passie voor het begeleiden van mensen en paarden in haar praktijk YMS – Horses. Paarden worden hierbij ingezet als hulp bij coaching of therapie om de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Daarnaast is deze vorm van ondersteuning ook oplossingsgericht waarbij gestimuleerd wordt om eigen oplossingen en mogelijkheden te vinden. YMS- Horses is er voor iedereen die wil groeien en ontwikkelen en zoekt naar een meer ‘out of the box’ vorm. In samenspraak wordt gekeken of jouw hulp- of ontwikkelingsvraag aansluit bij wat YMS – Horses kan bieden. De praktijk bestaat 10 jaar en naast haar therapeutische achtergrond maakt Saskia afhankelijk van de hulpvraag ook gebruik van eigen ervaringsdeskundigheid op het gebied van eetstoornissen. Al staat in de sessie met paarden vooral de ervaring met de inzet van paarden centraal waarin mooie inzichten kunnen ontstaan en de paarden gewoon paard mogen zijn en jij, jij.

Scholen
Stichting JIJ is door Calibris als erkend leerbedrijf geregisteerd voor de opleiding MVW-BGE-niveau 4. Een erkend leerbedrijf staat garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding en wordt vermeld in het openbare bedrijvenregister van Calibris.

Overige samenwerkingspartners


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl