JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Onze vrijwilligers

-Brigitta-

"Mijn naam is Brigitta Breevaart, moeder, inmiddels oma, sinds juli 2015 gestart als inloopbegeleidster in het JIJ-huis en vanaf september begonnen als begeleider van de supportgroep. Zelf heb ik zo'n 25 jaar geworsteld met eetstoornissen. Deze heb ik in 2000 'verslagen' en in de jaren erna ben ik mijzelf gaan inzetten om ook anderen met hun eetstoornissen te helpen. Nog altijd vind ik dat bijzonder om te doen, vandaar dat ik mij bijzonder aangetrokken voel tot het Stichting JIJ en het JIJ-huis Een mooie organisatie waar ik mij erg bij betrokken voel!" -Kelly-

"Hai, ik ben Kelly, 36 jaar jong, Delftenaar, aldaar wonend met man, kattten, 3 mooie kinders en wat vissen. Ik heb een veelbewogen leven achter de rug, waarin ik o.a. ervaring opdeed met een eetprobleem en zelfbeschadiging. Ik kan dat bij Stichting JIJ inzetten voor wat goeds, namelijk om andere te ondersteunen (wat ik erg graag doe). Ik geef groepsbegeleiding en individuele begeleiding. daarnaast doe ik ook werkzaamheden voor de IT en soms vertel ik mijn ervaringsverhaal voor mensen en doe ik de inloop bij het JIJ-huis."

-Bianca van Ardenne-

"Hoi ik ben Bianca en werk sinds juli 2015 bij Stichting JIJ. Bij Stichting JIJ doe ik de cliëntenadministratie en administratieve ondersteuning voor de coördinator IAS. Ik werk op kantoor Oudedijk op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend." 

-Eric van Amerongen- 

"Mijn vrouw heeft een eetstoornis gehad. Daarnaast heb ik door en in mijn privé situatie veel contact met mensen die een eetstoornis hebben of hebben gehad. De opgedane ervaring wil ik graag delen en inzetten om de wereld een eetstoornisvrije te maken. Bij Stichting JIJ mag ik mij met name inzetten voor naasten. Waar nodig ondersteun ik bij zaken rondom ziektenkostenverzekeringen (dekking/vergoedingen), welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hulpverlening en breng mede de sociale hulp in kaart. "

- Janette Schellingerhout- 

"Mijn naam is Janette, 49 jaar, en ik ben achter de schermen van de Stichting JIJ bezig met allerlei klusjes op gebied van IAS. Ik werk op maandag- en donderdagmiddag. Ik woon in Schiedam, doe naast Stichting JIJ ook nog vrijwilligerswerk voor GroenLinks Schiedam en ik schrijf artikelen voor de lokale nieuwssite Schiedam24.nl. Verder studeer ik psychologie aan de OU - in een zodanig tempo dat ik nog ongeveer zeven jaar te gaan heb voor mijn bachelor."

 

- Zuzanne du Preez- 

"Hoi, mijn naam is Zuzanne, nee dat is geen spelfout. Mijn naam is denk ik toch iets wat heel goed bij mij past. Ik ben niet zo van de hoofdstrooming. Ik doe graag mijn eigen ding, terwijl ik toch met twee benen in de wereld sta. Niet vreemd, gewoon een beetje anders dan anders.

Ik ben 25 jaar geleden geboren in Pretoria, Zuid-Afrika en ik woon nu al 18 jaar in Nederland. Ik ben een dromer, een denker, een schrijver, een kat uit de boom kijker (maar alleen als het mag). Ik vind mensen en verhalen interessant en ergens diep van binnen ben ik een meisje dat geloofd dat alles goed komt. Ook als het niet goed komt, geloof ik dat het toch goed komt. Ik spreek uit eigen ervaring. Gedurende mijn 10 jaar durende eetstoornis was ik er altijd van overtuigd dat het goed zou komen. Ik had daar alleen iemand anders hulp bij nodig.

Daarom ga ik dan ook in september beginnen met de master Klinische psychologie in Leiden. Ik wil voor anderen zijn wat iemand ooit voor mij was. Vrijwilliger worden bij Stichting-Jij was voor mij daarom een logische stap. Ik wil er graag zijn voor anderen, een luisterend oor bieden, en dan hoop ik dat mijn ervaring delen, of gewoon mezelf zijn, iemand kan helpen verder te komen op de weg die bewandeld word. Ik zie de wereld en haar bewoners graag heel en ik zal doen wat ik kan om daaraan mee te helpen."

-Sophie van Schaijk- 

"Mijn naam is Sophie van Schaijk, ik ben 24 jaar en ik woon in Tilburg. Ik studeer sociaal pedagogische hulpverlening. Ik kom komend schooljaar stage lopen bij Stichting JIJ; ik heb er erg veel zin in! Ik ga (onder andere) de inloop doen, de vervolggroep, het plannen en organiseren van activiteiten en de locatie JIJ-huis-mail bijhouden.
Verder houd ik van fotograferen, muziek, buiten zijn, lezen, dansen, naar de bioscoop gaan en terrasjes pakken.

Ik hoop jullie snel te zien in het JIJ-huis!
"

-Shennike- 

"Mijn naam is Shennike, voor het gemak Shen. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Beleidsmanagement Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en hierdoor kwam ik bij Stichting JIJ terecht. De stichting sprak me aan en na het kennismakingsgesprek besloot ik aan de gang te gaan.

Zelf heb ik geen eetstoornis maar graag draag ik mijn steentje bij voor zo'n mooie stichting. Ik zet me in voor de beleidszaken. In mijn vrije tijd ga ik het liefst rondreizen. Er zijn nog zoveel mooie landen en plaatsen die ik wil ontdekken. Ik ben ervoor om alles uit het leven te halen!" 

 

-Angela Kranendonk- 

"Mijn naam is Angela Kranendonk. Ik ben sinds 2015 afgestudeerd als diëtiste. Ik wil mij graag gaan specialiseren op het gebied van eetproblematieken. Ik ben dan ook erg blij dat ik mijn steentje kan bij dragen aan Stichting Jij door mensen die vragen hebben over voeding of zelf ergens tegen aan lopen te helpen en samen een oplossing te zoeken. Daarnaast probeer ik mij te richten op met name een positieve mindset. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te experimenteren met koken, sporten en met vriendinnen op pad te gaan."

-Karien- 

"Mijn naam is Karien. Ik heb Psychologie aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Na afgestudeerd te zijn begon pas de echte reis en vooral zoektocht naar mijzelf. Met veel ervaring, de nodige confrontaties en kennis nu in mijn rugzak, ben ik heel enthousiast om mij in te zetten als vrijwilliger voor Stichting JIJ en onderdeel te mogen zijn van de Stichting. 
Ik heb een brede interesse maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar alles wat te maken heeft met muziek, theater, dans en zang en heel belangrijk: humor. Ik hou ervan om in contact te zijn met mensen en te luisteren naar wat ieder beweegt. Iedereen heeft namelijk haar eigen verhaal of haar strijd te voeren in het leven, of alleen al op een dag, ik vind het mooi om te leren en te ontdekken hoe je het leven leert te leven en niet te overleven. De moed om voor jezelf te kiezen en je eigen leven te leiden, omdat je het waard bent!"

-Michiel- 

"Mijn naam is Michiel, ik heb in Rotterdam sociologie gestudeerd en een tijd gewerkt als beleidsonderzoeker. Daarna ben ik verder gaan kijken en heb nog even als leraar op een basisschool gewerkt. Momenteel ben ik zoekende en vindt communicatie, websites en PR zeer interessant. Ik wil me ook meer onder de mensen begeven en een bijdrage leveren aan mijn medemensen. Daarom heb ik mij aangemeld bij stichting JIJ als vrijwilliger. Ik ga meehelpen met de communicatie, zowel wat betreft website, als andere communicatie kanalen. Ik ben verder zeer breed geïnteresseerd, ben bassist, kok, computer nerd, vader, website bouwer, fotograaf, enzovoort. Ik vind het fijn om mensen duidelijk te informeren en te enthousiasmeren."

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst voor eerstelijnshulpverleners

OD JIJ

Gratis informatiebijeenkomsten voor eerstelijnshulpverleners door ervaringsdeskundigen van Stichting JIJ op donderdag 23 november en donderdag 30 november van 19:30 tot 21:30 uur in Rotterdam-Kralingen.

Elke huisarts, diëtist of praktijkondersteuner heeft wel eens te maken met mensen met (beginnende) eetproblematiek. Maar veelal worden signalen niet herkend.

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst naasten

Naasten

Op dinsdag 21 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor familieleden, partners en vrienden van mensen met een eetprobleem of -stoornis.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >