JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Brigitta Breevaart

Een ‘gevecht met eten’ loopt als een rode draad door mijn leven. Zeker 25 jaar heb ik er mee geworsteld en even zo lang gezocht naar de juiste hulp want in mijn jonge jaren waren de termen BED en BN nog onbekend.

Rond mijn veertigste was ik er ‘klaar mee’ en ben ik met mijzelf aan de slag gegaan. Ik besloot om opnieuw te gaan studeren. De studie psychotherapie bracht mij nieuwe inzichten en het besluit mij te gaan richten tot mensen met een eetstoornis.

In 2004 startte ik mijn eigen praktijk en bleef ik bijleren. Het was een mooie periode waarin ik veel met mijn eigen ervaringen kon doen. Totdat het zorgsysteem het mensen steeds moeilijker maakte om hun sessies vergoed te krijgen. Ik kon er niet meer mee omgaan en besloot mijn leven opnieuw een nieuwe wending te geven.

Mijn hele leven heeft in het teken van creativiteit gestaan. Dat heeft mij ook door mijn eigen moeilijke jaren geholpen. Van niets, iets maken was telkens weer een uitdaging en ik ontdekte rond mijn 50ste dat ik een talent had. Airbrush painting. Ik besloot in 2014 dat dit mijn nieuwe uitdaging zou worden. Mijn praktijk bouwde ik om tot atelier en ik kon heerlijk mijn gang gaan. Ik startte met het geven van lessen en maak schilderijen in opdracht.

In 2015 ontmoette ik iemand die, na het horen van mijn verhaal, mij in aanraking bracht met stichting JIJ. Zoveel jaar had ik mensen begeleid en nog nooit had ik van stichting JIJ gehoord. Ik kwam terecht in een warm bad, hoefde niet na te denken om direct als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ik ben gestart als inloopbegeleider en kort daarna ben ik ook groepen en mensen persoonlijk gaan begeleiden en 1 maal per week kook ik samen met leden en vrijwilligers een heerlijke maaltijd.

Toen ik dit jaar de vacature voor coördinator activiteiten JIJ-huis voorbij zag komen wist ik direct dat dit iets voor mij zou zijn. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Wederom een nieuwe uitdaging in mijn leven. Ik vind het heerlijk om voor onze leden leuke, lekkere, bijzondere en interessante dingen te organiseren en ze het fijne en bijzondere gevoel van JIJ mee te geven. 

Want dat is wat ik zelf heb ervaren en nog altijd ervaar. Het 'JIJ gevoel'. Een gevoel dat mij ontzettend goed doet en waar ik mij enorm mee verbonden voel.

 

Nieuws

Jij ervaren door Denkraam

bank od rechtop

Denkraam, een online magazine voor en door betrokkenen bij de GGZ in de regio Rijnmond, is een dagje op bezoek geweest in het JIJ-huis. Hier over is het volgende online artikel geschreven.

 

http://www.denkraam.info/blog/de-kracht-van-zelfhulp-op-bezoek-bij-stichting-jij/

Lees verder

Nieuwsbrief JIJ huis maart 2018

Schermafbeelding 2014-10-01 om 10.35.40

Lees alles over de komende activiteiten in het JIJ-huis in de nieuwsbrief van maart 2018.

Lees verder

Vrijwilligster Randa Elabeidi in nieuw tv-programma

randa-1

Vanaf 9 april 2018 is Randa Elabeidi elke maandag met haar gezin te zien in het programma De Opvoeders om 22:10 uur op NPO 1. Randa en haar man geven een kijkje in hun gezin met drie dochters. Het programma geeft inzicht in verschillende opvoedmethodes en laat situaties uit het dagelijks leven zien.

 

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >