JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Annemiek Beijn

Even voorstellen, ik ben Annemieke Beijn, 36 jaar, ervaringsdeskundige en diëtiste. Vanaf 19 april heb ik de eer om te starten als algemeen coördinator van het JIJ-huis, hier kijk ik enorm naar uit! Sommige zullen mij misschien kennen omdat ik sinds 2013  vrijwilliger ben bij Stichting-JIJ. Vanaf het eerste moment dat ik met Stichting JIJ in contact kwam heb ik als thuiskomen ervaren. De goede sfeer die goed voelbaar is, het enthousiasme en passie van de vrijwilligers maakte dat ik hier heel graag deel van wilde uit maken. Zo ben ik begonnen als inloopbegeleider van het JIJ-huis en vervolgens begeleider van verschillende groepen.

Voor de buitenwereld leek het nog voor mijn herstel dat ik alles goed voor elkaar had maar van binnen ging het steeds slechter, vooral ook omdat ik nooit iets zei over wat er zich in mij speelde. Ik voelde faalangst en perfectionisme, ik voelde me vaak niet leuk genoeg en wrong me in bochten om het anderen naar de zin te maken.  Totdat het niet meer anders kon en ik wel hulp moest aanvaarden. Ik stelde mezelf vragen als; wie ben ik, wat wil ik en waar word ik gelukkig van? Het voelde als opnieuw beginnen en met veel vallen, opstaan, steun van hulpverleners, familie, vrienden en gelijkgestemden durfde ik het leven weer aan. Ik was er weer en mocht mezelf steeds meer laten zien.

Er was een periode waarin ik nooit had kunnen dromen, moeder te worden van mijn grootste trots Daan en Mats (bijna 3 jaar), getrouwd te zijn met een hele lieve man die me tijdens mijn herstel onvoorwaardelijk heeft gesteund.
Op dit moment ben ik dankbaar en voel ik me een gelukkig mens. Een mens die hoopt anderen het vertrouwen te geven dat genezing mogelijk is. Mijn missie binnen de functie als algemeen coördinator is om iemand voldoende veiligheid en hoop te geven om iedere keer weer een stapje richting genezing te durven zetten. Het is vaak een lange en moeizame weg maar met een steuntje in de rug heeft iedereen zoveel kracht in zich dat er voor iedereen een mooie toekomst ligt. Ik gun iedereen deze stap te zetten.

Ik hoop dat je voelt dat JIJ altijd welkom bent  bij ons in het JIJ-huis!

Heel veel liefs en hopelijk tot snel.

Nieuws

Jij ervaren door Denkraam

bank od rechtop

Denkraam, een online magazine voor en door betrokkenen bij de GGZ in de regio Rijnmond, is een dagje op bezoek geweest in het JIJ-huis. Hier over is het volgende online artikel geschreven.

 

http://www.denkraam.info/blog/de-kracht-van-zelfhulp-op-bezoek-bij-stichting-jij/

Lees verder

Nieuwsbrief JIJ huis maart 2018

Schermafbeelding 2014-10-01 om 10.35.40

Lees alles over de komende activiteiten in het JIJ-huis in de nieuwsbrief van maart 2018.

Lees verder

Vrijwilligster Randa Elabeidi in nieuw tv-programma

randa-1

Vanaf 9 april 2018 is Randa Elabeidi elke maandag met haar gezin te zien in het programma De Opvoeders om 22:10 uur op NPO 1. Randa en haar man geven een kijkje in hun gezin met drie dochters. Het programma geeft inzicht in verschillende opvoedmethodes en laat situaties uit het dagelijks leven zien.

 

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >