JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Startgroepen

Als je (nog) geen gebruik wilt of kunt maken van gespecialiseerde hulpverlening of behoefte hebt aan extra steun en contact met mensen die weten waar jij doorheen gaat, dan is de startgroep van Stichting JIJ misschien iets voor jou. Deelnemen aan de groep kan vanaf 18 jaar.
Denk over het volgende eens na. Speelt eten een (te) grote rol in jouw leven? Is voedsel volgens jou ‘goed’ of ‘slecht’? Ben je altijd aan het lijnen? Speelt de weegschaal een grote rol in je leven? Wordt je sociale leven beïnvloed door jouw eetgedrag en bijhorende gedachtes? Voel jij je misschien onzeker, kan je zelfbeeld wel een boost gebruiken? De startgroep is speciaal voor mensen die kenmerken van een eetprobleem bij zichzelf herkennen en daarvoor hulp en ondersteuning zoeken.

Wat wij bieden

Minimaal twee ervaringsdeskundigen begeleiden de startgroep. Belangrijk om te weten is dat wij geen therapie aanbieden, maar een veilige plek, waar jij centraal staat en waar je anoniem je eetprobleem kunt bespreken en aan jezelf kunt werken. In jouw eigen tempo, hoe jij dit wilt. In kleine groepen (maximaal 7 deelnemers) komen we wekelijks bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten besteden we voornamelijk aandacht aan herkenning, erkenning, motivatie en inzicht. Daarnaast komt na een aantal bijeenkomsten een keer een diëtiste langs om vragen te beantwoorden.

Waar worstel je mee? Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van je eetprobleem? Wat haal je er uit? En wat zijn de gevolgen? Voor veel deelnemers in de startgroep is het de eerste keer dat ze gedachten en gevoelens over zichzelf en hun relatie met eten onderzoeken en delen met anderen. Daarin schuilt ook de kracht van de startgroep. Niet alleen word je begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen, je ontmoet anderen met ieder een eigen verhaal. Het delen van ervaringen kan jou meer inzicht geven in het ontstaan van je eigen eetprobleem en helpen bij het veranderen van je gevoelens jegens eten en jezelf.

Welke startgroep?
Op dit moment bieden wij twee verschillende startgroepen aan, namelijk de anorexia/boulimia-groep en de BED/boulimia-groep. Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn met een eetprobleem of aan de omschrijving van deze eetstoornissen te voldoen. Wij willen enkel de eetproblematiek, op verzoek van eerdere deelnemers, wat afbakenen. Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek kijken wij in overleg met jou in welke groep jij het beste past.

Praktische informatie: bekijk hiervoor onze startdata, tarieven en voorwaarden pagina.

Schrijf je nu in Iedere inschrijving start met een persoonlijk kennismakingsgesprek om te kijken in welke groep jij past. Omdat wij een veilige omgeving en jouw anonimiteit belangrijk vinden, is het mogelijk om je tot een maand voor de start van de groep in te schrijven.
Schrijf je daarom nu in via: info@stichting-jij.nl! Plaatsing is op volgorde van de datum van aanmelding. 

Zijn de startgroepen al vol? Informeer dan naar andere mogelijkheden via info@stichting-jij.nl. Of kijk eens naar lidmaatschap van het JIJ-huis. Zo kun je toch al je verhaal kwijt, in contact komen met anderen en spreken met een ervaringsdeskundige begeleider. Het is nooit te vroeg om je volgende stap te zetten!

Belangrijk
Bij Stichting JIJ werken we vanuit een aantal kernwaarden die ook van toepassing zijn op de startgroep.