JIJ voor mij

"Ik voelde me heel erg geaccepteerd tijdens de groepsbijeenkomsten en in het jij-huis en dit heeft mij meer zelfvertrouwen op sociaal gebied gegeven."

Een groepsdeelnemer

Ons aanbod

Voor wie?
Heb je (mogelijk) een eetprobleem? Dan ben je van harte welkom bij Stichting JIJ! Wij richten ons in eerste instantie op mensen uit de provincie Zuid-Holland, maar mocht je afkomstig zijn uit een andere provincie, stel dan gerust je vraag. Wij kunnen dan zien wat we voor je kunnen betekenen.

Wat bieden we?
In welke vorm je hulp wilt, dat bepaal JIJ. JIJ bepaalt op welke manier en in welk tempo je stappen wilt zetten. Wij helpen je daar graag bij. Voor vrijblijvend informatie en advies kun je gratis terecht in ons informatie- en adviespunt in Rotterdam. Ervaringsdeskundige vrijwilligers bieden je een luisterend oor en staan je graag te woord. Wil je graag onder begeleiding in een groep aan je herstel werken of wil je graag individuele begeleiding? Kijk dan eens bij het aanbod van onze groepsbegeleiding of individuele begeleiding.

Ben je al heel ver in het loslaten van je eetstoornis? Mogelijk is ons aanbod voor nazorg dan wat je zoekt. 

Wellicht wil je lid worden van het JIJ-huis
Je kunt met het lidmaatschap kosteloos deelnemen aan activiteiten en workshops. Of in het JIJ-huis met een lekkere kop (verse munt)thee en een goed boek op de bank kruipen of je terugtrekken in de studie- of ontspanningsruimte of in gesprek gaan met andere leden en ervaringsdeskundigen. Voel je nergens toe verplicht, maar wel welkom! Dit lidmaatschap kan overigens ook heel goed in combinatie met groeps- of individuele begeleiding of juist wanneer je je eetstoornis al achter je hebt kunnen laten, maar nog wilt werken aan zelfontwikkeling.
JIJ bepaalt op welke manier en in welk tempo je stappen wilt zetten. Wij helpen je daar graag bij. Ben je benieuwd naar de tarieven van bovenstaande mogelijkheden, bekijk dan deze tarieventabel op je gemak.

Eigen verantwoordelijkheid
Stichting JIJ is geen gespecialiseerde hulpverleningsinstantie. Het is een zelfhulporganisatie waarbij ondersteuning wordt geboden vanuit ervaringsdeskundigheid. Wij wijzen je er dan ook nadrukkelijk op dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.  Een eetstoornis kan grote gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Daarom raden we je nadrukkelijk aan om een huisarts te vertellen dat je (mogelijk) een eetstoornis hebt en je gezondheid door je huisarts regelmatig te laten controleren en afspraken voor controle met je huisarts te maken. We zullen nooit gegevens over jou of jouw deelname zonder jouw toestemming melden aan personen of instanties (dus ook niet aan je huisarts). Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij jouzelf. Stichting JIJ is niet aansprakelijk voor veranderingen in je gezondheidssituatie en stelt elke vorm van aansprakelijkheid terzijde.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en onze activiteiten?
Dat kan natuurlijk! Ga dan naar stichting JIJ op Facebook en druk op de button: Vind ik leuk. Hoe meer mensen ons steunen op Facebook en onze berichten delen, hoe meer mensen ons kunnen bereiken. Op Facebook plaatsen wij onze nieuwsberichten. 

Ook kun je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief die wij een keer per kwartaal uitbrengen. Aanmelding voor deze nieuwsbrief kan via info@stichting-jij.nl of via ons contactformulier.