Onderzoek naar jongens en mannen met een eetstoornis

Momenteel zijn we bij Stichting JIJ met een enthousiast projectteam en verschillende samenwerkingspartners volop bezig met de voorbereiding van het grootschalige project ‘mannen en jongens met een eetstoornis‘. Het projectplan is geschreven en de aanvragen zijn de deur uit. Daarnaast zijn er twee studentes die in aanvulling op dit project een onderzoek zijn gestart.

Trailer Mandy Mahn
Het onderwerp mannen met een eetstoornis is niet nieuw binnen Sitchting JIJ. Vorig jaar heeft Mandy Mahn voor haar studie bij Stichting JIJ al een prachtige rapportage gemaakt waarin mannen met een eetstoornis worden geportretteerd. Hieruit is onder andere deze trailer ontstaan waarin de Rotterdamse Mike openhartig praat over zijn eetstoornis. De trailer laat op een mooie manier zien hoe relevant en onderbelicht dit onderwerp is.

Het onderzoek
Uit voorgaand onderzoek blijkt dat mannen niet/weinig om hulp vragen door belemmerende factoren zoals; schaamte, geen erkenning voelen in het aanbod van de huidige hulpverlening en het bekendstaan van een eetstoornis als “vrouwenprobleem”. Hulp is erg belangrijk, en om mannen wel erkend te laten voelen in de hulpverlening doen de twee studentes nu onderzoek naar de hulpbehoeften onder mannen met een eetstoornis. Op deze manier komen zij tot een advies over hoe Stichting JIJ hierop in kan spelen en een passend aanbod kan creëren. Stichting JIJ heeft een geweldige warme sfeer en ook mannen mogen zich hier thuis voelen!

Om achter deze hulpbehoeften te komen, is het natuurlijk van belang  in contact komen met deze doelgroep! In de maand april willen zij door middel van online enquêtes zoveel mogelijk mensen bereiken en informatie verzamelen. Ben of ken je iemand in je omgeving die hiermee te maken heeft gehad? Dan is het altijd mogelijk om contact te zoeken via: lisanne.wille@stichting-jij.nl of lisanne.disco@stichting-jij.nl. Een link naar deze enquête vind je hier.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl