Jongerengroep

Contact met leeftijdsgenoten
Het kan zijn dat je op de wachtlijst staat voor een eetstoornis. Of misschien is het woord ‘eetstoornis’ nog onbekend voor je maar heb je het wel lastig op het gebied van eten, beweging of zelfbeeld en merk je dat je daar graag over wil praten. In onze jongerengroep kan je terecht voor een luisterend oor en kom je in contact met leeftijdsgenoten en onze ervaringsdeskundige begeleiders. Een ervaringsdeskundige is iemand die zelf problemen met eten heeft gehad, daardoor snapt diegene goed waar jij mee kunt zitten.

Jongerengroep
Onze groep is voor jongeren van 14 tot en met 19 jaar die problemen ervaren rondom eten. Iedere week is er een bijeenkomst van ongeveer 1,5 uur. Met maximaal vijf groepsgenoten en drie ervaringsdeskundige begeleiders werk je aan je eetprobleem of eetstoornis. We houden daarbij zo rekening met de fase waarin jij je bevindt. De bijeenkomsten vinden plaats in onze locatie in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomsten zal het gaan over thema’s, zoals het eetpatroon, een eetprobleem op school en zelfbeeld. Ook mag je eigen thema’s inbrengen. Het doel van de groep is vooral dat jij kunt praten over je gevoelens. De jongerengroep is een open groep. Je kunt op ieder moment starten of stoppen.

Meer weten of inschrijven?
Kijk op deze pagina voor meer informatie over de kosten en beschikbare plaatsen. Ook kun je contact opnemen via info@stichting-jij.nl of via ons contactformulier. We kijken dan samen met jou tijdens een kennismakingsgesprek of onze ondersteuning passend is.

Onze deelnemers
‘Ik ga met een fijn gevoel naar de groep, omdat ik weet dat er met begrip naar me geluisterd wordt.’
‘Ik vind het een fijne groep, omdat ik erkenning en begrip krijg. Het vormt een steun tijdens moeilijke weken.’
‘Ik vind het fijn dat ik er niet helemaal alleen voor sta. Ik verheug me op het moment om even lotgenoten te spreken.’

Een aantal van onze ervaringsdeskundigen


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl