Heeft iemand in uw omgeving een eetstoornis?

Als u als ouder, familie- of gezinslid, partner of vriend/vriendin te maken heeft met een naaste die (mogelijk) een eetprobleem of eetstoornis heeft, dan kan dit uw leven ook zeer beïnvloeden. Mogelijk heeft u vragen of wilt u steun of een luisterend oor. Misschien wilt u advies over hoe u het beste uw naaste kunt steunen of met hem of haar kunt omgaan en het probleem bespreekbaar kunt maken.
Stichting JIJ biedt u daarbij graag een steuntje in de rug.
De mogelijkheden hiervoor staan op de pagina’s onder ‘JIJ voor Naasten’ benoemd.

Hoe herkent u of iemand een eetprobleem/-stoornis heeft? Dit is soms lastig, maar wellicht heeft u iets aan de volgende informatie.

Daarnaast maken wij u graag attent op de gratis handleidingen van onze samenwerkingspartner buro Puur, voor ouders en voor broers/zussen van personen met een eetstoornis.