Als u als ouder, familie- of gezinslid, partner of vriend/vriendin te maken heeft met een naaste die (mogelijk) een eetstoornis heeft, dan kan dit uw leven ook zeer beïnvloeden. Mogelijk heeft u vragen, wilt u steun of een luisterend oor. Misschien wilt u advies over hoe u het beste uw naaste kunt steunen of met hem/haar kunt omgaan en het probleem bespreekbaar kunt maken.
Stichting JIJ biedt u graag een steuntje in de rug, door middel van:


Hoe herkent u of iemand een eetprobleem/-stoornis heeft?
Dit is soms lastig, maar wellicht heeft u iets aan deze informatie.
Meer informatie voor naasten:
Stichting Kiem heeft samen met ervaringsdeskundige ouders van kinderen die hersteld zijn van anorexia nervosa de advieskaart ‘Eerste Hulp bij Anorexia Nervosa‘ en voorlichtingsfilm uitgebracht. Beiden zijn ontwikkeld voor ouders die met hun thuiswonende kind wachten op professionele hulp. De film en de kaart bevatten handvatten die helpend kunnen zijn in deze moeilijke periode. Het zijn voorbeelden en zijn met name bedoelt om ouders erkenning, herkenning en steun te bieden. Ondanks onze realisatie dat deze documenten enkel betrekking hebben op Anorexia Nervosa (en wij andere vormen van eetstoornissen liever niet willen uitsluiten), vinden wij de inhoud dusdanig waardevol dat we beiden toch delen.
Naasten in Kracht: een website voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via deze website krijgt u informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. Ook lees je hier ervaringsverhalen van andere naasten.
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie: naasten van mensen met een eetstoornis vinden op deze website meer informatie over diagnoses, medicatie en behandelingen. Speciaal voor jongeren is er ook informatie over eetstoornissen op Brainwiki.nl.