JIJ voor Jeugd

Ervaar JIJ problemen rondom eten? Wil je graag wat hulp of iemand die naar je luistert dan ben je van harte welkom! Wij bieden op verschillende manieren hulp of een luisterend oor.

Chatten, bellen of mailen
Ben jij 12 jaar of ouder dan kan je gratis en anoniem met ons chatten via deze website. Bel jij liever? Dan kan je ook gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Voor de beschikbare tijden van de chat en telefoonlijn kan je terecht op deze pagina van ons informatie, steun en advies punt (IAS-punt).

Inloophuis (JIJ-huis)
Kom jij uit Rotterdam en omgeving, ben je tussen de 14 t/m 17  jaar en zou je graag anderen willen ontmoeten tijdens activiteiten waar ook plek is voor zelfhulp? Dan kan je tegen het verlaagde jeugd tarief van 50 euro per halfjaar (exclusief eenmalige administratiekosten van 10 euro) lid worden van ons inloophuis, ook wel het JIJ-huis genoemd. Hier organiseren wij activiteiten die elke maand verschillen, hierbij kan je denken aan sieraden maken, film kijken, gitaarles en workshops. Je kan zelf bepalen aan welke activiteiten je deelneemt. Voor jongeren vanaf 16 jaar bieden we ook de mogelijkheid gebruik te maken van onze online huiskamermomenten. Twee dagen in de week kun je in de middag online aanschuiven tijdens onze online huiskamermomenten. Zo kan jij ook vanuit huis in contact komen met onze begeleiders en andere leeftijdsgenoten.

Denk je dat lidmaatschap van het JIJ-huis bij jou past? Stuur dan een mailtje naar info@stichting-jij.nl of stel je vraag via de chat op de website.

Jongerengroep
Voor iedereen tussen de 14 en 17 jaar oud organiseren we vanuit onze locatie in Rotterdam-Kralingen een jongerengroep. In deze groep kan jij samen met andere jongeren praten en begeleiding krijgen van ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundige is iemand die zelf problemen met eten heeft gehad, daardoor snapt diegene goed waar jij mee kunt zitten.

De groep is bedoeld voor iedereen die wat meer hulp kan gebruiken. Misschien dat je op de wachtlijst staat voor een behandeling en zoek je in de tussentijd een plek waar je al (kleine) stappen richting herstel kan zetten. Of misschien is het woord eetstoornis nog onbekend voor jou maar heb je het wel lastig op het gebied van eten, bewegen of zelfbeeld. Hoe groot of klein je hulpvraag ook is: je bent welkom.

Zou je deel willen nemen aan deze groep meld je dan aan via info@stichting-jij.nl voor een kennismakingsgesprek. Hier zullen wij je meer vertellen over de bijeenkomsten en kan jij kijken of dit bij jou past. De groep zal uit maximaal 5 deelnemers bestaan, zo kunnen wij iedereen aandacht en begeleiding bieden.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl