JIJ voor MIJ

Ik ben al ongeveer twee jaar lid van het JIJ huis. Ik ben begonnen met het deelnemen aan de vervolggroep waar mee ik in aanraking kwam via PsyQ. Omdat ze mij bij PsyQ niet verder konden helpen gaven ze mij het advies naar stichting JIJ te gaan. Aanvankelijk had ik er weerstand tegen omdat ik niet dacht dat een ervaringsdeskundige mij zou kunnen helpen. Niets was echter minder waar. Sterker nog het beviel nog beter als een psycholoog juist door alle herkenningspunten en ervaringen! intussen doe ik al voor de derde keer de vervolggroep en het gaat steeds beter. Elke keer leer ik meer. Daarnaast kom ik regelmatig in het JIJ-huis voor gezellige activiteiten of gewoon voor de gezelligheid. Er worden echt veel activiteiten georganiseerd voor ieder zit er wel wat bij vind ik persoonlijk. Voor veel mensen zijn de feestdagen een moeilijke tijd maar ook hier denkt Stichting JIJ met je mee en worden er leuke Sint en kerst activiteiten georganiseerd.
Stichting JIJ  is er voor mensen met een eetprobleem en ook met andere problemen die je naast je eetprobleem hebt ben je welkom. Door de vele ervaringsdeskundige is er veel herkenning en begrip als jij komt met je verhaal. Ook is er veel gezelligheid. Je mag er doen wat jij wilt. Ook als je alleen een kopje thee wilt drinken op de bank zonder te praten is het goed. 
Ik ben heel blij dat het JIJ-huis er is en dat er zulke lieve ervaringsdeskundige rond lopen! Ik had deze ervaring in elk geval niet willen missen en hoop er nog erg lang gebruik van te mogen maken.

Een JIJ-huis lid

JIJ-huis

Ben je op zoek naar een rustige plek waar je helemaal jezelf kunt zijn? Wil je weer structuur opbouwen in je dag, even uitblazen na therapie, deelnemen aan een activiteit of gewoon gezellig een kopje thee of koffie drinken? Dan is het JIJ-huis wellicht iets voor jou! Iedereen in de leeftijd van 16 t/m 99 jaar met een eetprobleem of hersteld van een eetprobleem kan lid worden van het JIJ-huis.

Het JIJ-huis is een woonhuis in Rotterdam-Kralingen, waar ervaringsdeskundige vrijwilligers jou graag welkom heten. Wekelijks zijn er verschillende activiteiten en het is helemaal aan jou aan welke activiteiten je deelneemt en hoe vaak.

Trainingen

Zo kun je (samen met anderen) via workshops werken aan thema's die voor jou nog lastig zijn. Zoals eigenwaarde, zelfvertrouwen, compassie met jezelf, omgaan met stress, het voelen en uiten van emoties en het tijdig leren herkennen van je eigen grenzen.  Ervaren coaches geven de trainingen.

Activiteiten

Daarnaast is er ruimte voor leuke, creatieve en recreatieve activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan yoga, mindfulness, leren schrijven, sieraden maken, een gezamenlijke bos- of strandwandeling maken of een spelletje doen.

Maar wil je gewoon even studeren/werken, een boek lezen, kletsen of op de bank liggen, dan kan dat natuurlijk ook!  

Avondeten

Ook is er de mogelijkheid om ’s avonds mee te eten. Hiervoor kun je je van tevoren inschrijven. De maaltijden worden voor zover mogelijk in overleg samengesteld. Je kunt zelf beslissen of je graag mee wil koken, of liever even met een kopje thee en een tijdschrift op de bank zit!

Het maakt niet uit hoeveel je eet, het gaat er in het JIJ-huis om, dat we gezellig met elkaar gaan eten in een veilige setting. Is het op dit moment voor jou echt (nog) niet haalbaar om aan de maaltijd deel te nemen en wil je wel graag in het JIJ-huis zijn voor de open inloop, dan is dat mogelijk. 

Het belangrijkste is dat jij je thuis voelt bij Stichting JIJ, hoe je je op dat moment ook voelt.

Meer info


 

Nieuws

JIJ-huis

OD JIJ

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten in groepsverband

Op 23 en 30 november 2017 organiseren wij vanaf 19.30 uur gratis voorlichtingsbijeenkomsten voor eerstelijnshulpverleners.

Lees verder

JIJ-huis

OD JIJ

De INSTANT studie (AMC Amsterdam) onderzoekt de rol van de darmflora, het zogenaamde intestinale microbioom, op de eetlust en stofwisseling bij vrouwen die lijden aan de eetstoornis anorexia nervosa.

Lees verder

MIND Familiedag 'Naasten in kracht' 30 september

MIND logo

Op zaterdag 30 september organiseert MIND in Amersfoort een bijzonder evenement: de MIND familiedag ‘Naasten in kracht’. Dat doet zij samen met andere organisaties verbonden aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Het wordt de eerste MIND-dag voor familie en naasten. Met een veelzijdig programma biedt MIND volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid betrokken voelt is welkom.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >