JIJ-er in the spotlights: Arjen

De afgelopen maanden is ons team van JIJ-ers uitgebreid met een vijftal mannen, waaronder ook Arjen. Deze week zetten we hem in het zonnetje en deelt hij zijn ervaringsverhaal.

“Haj, mijn naam is Arjen. Op 3 november 1991 kwam ik met een kaal hoofd op deze wereld. Na een jaar kaal te zijn gebleven heb ik dit nu behoorlijk ingehaald met een grote bos krullen. Ik woon in Hardinxveld-Giessendam. Enigszins verlegen en kijkt eerst de kat (hond, hamster of konijn) uit de boom. In mijn puberteit ontwikkelde ik een eetstoornis. Anorexia. 5 kliniek opnames verder probeer ik het nu op eigen kracht. Dit gaat met vallen en opstaan maar ik geef niet op.

De kennis en inzichten die ik heb opgedaan in de kliniek geven mij nu steun om steeds beter te kunnen leven in plaats van overleven.
Ik ben afgekeurd om te werken en ben daarom de huisman. Gelukkig verveel ik me niet zo snel. Mijn hobby fotografie breidt zich steeds meer uit en mag af en toe een bruiloft fotograferen. Ook pas ik op mijn neefje en nichtje wat echt heel leuk is. Uit school halen, samen eten, een pleister plakken, het hoort er allemaal bij.

Er heerst nog altijd een taboe rond jongens en mannen met een eetstoornis. Stichting JIJ is een nieuw project gestart genaamd ‘jongens met een eetstoornis’ waar ik aan mee ga werken. Een eetstoornis wordt nog vaak gezien als een meisjes ziekte en ik wil graag meehelpen dit beeld te veranderen. Met mijn rustig karakter, creatieve geest, enigszins vrouwelijke kant en een luisterend oor wil ik me graag inzetten voor stichting JIJ!”

Ben JIJ een jongen of man met een eetstoornis en heb je behoefte aan lotgenotencontact? Schrijf je dan in voor de besloten Facebookgroep waarin je meer leest over eetproblematiek en kunt praten met lotgenoten.

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten. Dit doen wij in een veilige, kleinschalige en privacy gewaarborgde omgeving.