Informatie en advies

Bent u een gezins- of familielid, een goede vriend of collega van iemand met een eetprobleem en heeft u een vraag of zoek u steun? Bent u partner van iemand en weet u niet hoe u thuis het beste kunt reageren of handelen? Bij ons informatie, advies en steunpunt (IAS) helpen we u graag. U wordt hier altijd te woord gestaan door iemand die zelf ook bekend is geweest met eetproblematiek. Zelf of als naaste van.

Op onze locatie aan de Oostzeedijk Beneden 11  bent u van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren :

even weken spreekuur op maandag 19-20 uur

Vindt u het fijner om te bellen? Dan staan we u graag telefonisch te woord.

telefonisch spreekuur: vrijdagavond 19-20 uur en di en do middag 15-16 uur

Daarnaast kunt u altijd langskomen op afspraak  Verder zijn we altijd bereikbaar via de e-mail.

Wilt u een virtueel kijkje in onze ontvangstruimte nemen? Gebruik de pijlen om op uw gemak virtueel door de ontvangstruimte te lopen.

Voorbeelden van vragen die aan onze ervaringsdeskundigen van het informatiepunt worden gesteld:

Mijn zoon trekt zich steeds meer terug op zijn kamer, hij slaat maaltijden over en slaat uitnodigingen van vrienden steeds meer af.  Hij wil niet met mij praten. Wat kan ik doen?

Mijn dochter heeft anorexia. Ik vind dat heel moeilijk. Zijn er ouders met wie ik hierover in contact kan komen en die in dezelfde situatie verkeren?

Mijn dochter van 14 jaar heeft boulimia en is nu thuis, want ze kan en wil op dit moment niet meer naar school. Ik ben kostwinner en moet proberen om mijn baan te behouden. Ik kan niet elke dag thuis blijven. Zou zij mogelijk naar het JIJ huis kunnen komen voor dagbesteding?

Mijn zoon heeft fors overgewicht. Hij wilt niet meer naar de diëtiste, want hij zegt dat hij wel weet wat hij moet doen, maar dat het hem niet lukt. Wat is jullie advies?

Mijn vrouw is anorexia-patiënte. Het valt mij steeds moeilijker om met haar een relatie te hebben. Ik houd van haar, maar het leven overdag is een hel.  Alles moet naar haar zin gedaan worden, alles moet volgens haar plan. Hebben jullie tips voor mij hoe ik daar als partner mee om kan gaan?