Informatie en advies

Ben je tussen de 12 en 99 jaar oud en heb jij te maken met een eetprobleem? Heb je een vraag of zoek je steun?

De vrijwilligers van ons informatie-, advies- en steunpunt (IAS) helpen je graag.

Je kunt tijdens inloopspreekuren of op afspraak gratis bij ons terecht. Ook helpen we je per e-mail of telefoon.
Je privacy is daarbij gewaarborgd. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en we geven geen informatie aan anderen door zonder jouw toestemming.

Waar? Oostzeedijk Beneden 11 te Rotterdam.

Wanneer? Op afspraak (een afspraak kun je telefonisch maken of per e-mail) of zonder afspraak tijdens onze open inloopspreekuren.

De tijden van de open inloopspreekuren zijn:

even weken spreekuur op maandag 19-20 uur
oneven weken spreekuur op donderdag 19-20 uur; voor jongeren

telefonisch spreekuur: vrijdagavond 19-20 uur en di en do middag 15-16 uur

Vind je fijner om te bellen? Dan staan we je graag telefonisch te woord. Het telefoonnummer van ons Informatie-, Advies- en Steunpunt is: 010-7370847.

Verder zijn we bereikbaar voor al je vragen en voor het maken van een afspraak via info@stichting-jij.nl.

Ben je jonger dan 12 jaar, neem dan alsjeblieft samen met je ouders contact op.

Wil je een virtueel kijkje in onze ontvangstruimte nemen? Gebruik de pijlen om op jouw gemak virtueel door de ontvangstruimte te lopen.

Voorbeelden van vragen die aan ervaringsdeskundigen van ons informatiepunt worden gesteld:

Ik heb last van eetbuien. Kunnen jullie mij helpen?
Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen, zij mogen het niet weten. Daarom ga ik ook niet naar de huisarts. Wat kan ik doen?
Ik maak een werkstuk voor school over eetstoornissen. Op welke website kan ik goede informatie vinden?
Mag ik jullie interviewen?
Mijn ouders hebben veel ruzie. Ik trek mij terug in mijn kamer met een voorraad snoep. Ik word steeds dikker. Wat kan ik doen?
Ik word gepest op school, omdat ik te dik ben. Ik voel me rot, maar weet niet wat ik eraan kan doen. Ik heb geen vrienden waar ik het mee kan bespreken en thuis of op school doe ik dat ook liever niet. Kunnen jullie helpen?
Ik heb last van oncontroleerbare eetbuien. Ik wil niet naar de huisarts, want ik schaam me ervoor. Kunnen jullie hulp bieden?
Ik werk zelf als arts in de gezondheidszorg en wil liever niet dat mijn collega’s erachter komen dat ik last heb van een eetprobleem. Daarom ga ik niet naar de huisarts. Kan ik deelnemen aan een zelfhulpgroep bij Stichting JIJ?
Mijn huisarts zegt dat ik naar de diëtiste moet, maar daar ben ik al zo vaak geweest. Zelf denk ik dat ik andere hulp nodig heb. Welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er voor mij in de buurt? En is er dan een wachtlijst?
Ik heb al vele jaar last van een eetprobleem, maar durf geen hulp te zoeken. Afgelopen week heb ik er voor het eerst met mijn man over gepraat. Graag zou ik advies willen van Stichting JIJ. Ik praat het liefst met een ervaringsdeskundige, want mijn neemt mij niet serieus.
Ik ben klaar met therapie in een kliniek en sinds kort weer thuis. Ik heb 1 keer in de 14 dagen een gesprek met de therapeut, maar heb behoefte aan hulp en dagbesteding voor in de tussentijd. Hebben jullie een nazorggroep?
Wat kan ik aan activiteiten doen in het JIJ-huis?