Ons Informatie- en adviespunt

Ben je 12 jaar of ouder en heb jij te maken met een eetprobleem? Dan ben je van harte welkom bij Stichting JIJ. Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt of als je steun zoekt. De ervaringsdeskundige vrijwilligers van ons informatie-, advies- en steunpunt (IAS) helpen je graag.
Ben je jonger dan 12 jaar? Neem dan alsjeblieft samen met je ouders contact op.

Je kunt tijdens inloopspreekuren of op afspraak gratis bij ons terecht. Ook helpen we je per e-mail of telefoon. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en we geven geen informatie aan anderen door zonder jouw toestemming.

Op onze locatie Oostzeedijk Beneden 11 in Rotterdam ben je van harte welkom. Met (via mail of telefoon) of zonder afspraak kun je gratis langskomen tijdens ons open inloopspreekuur. Deze vindt plaats:

• Elke eerste donderdagavond van de maand van 19.00 uur – 20.00 uur.

Vind je het fijner om te bellen of chatten? Dan staan we je graag telefonisch te woord via: 010-7370847. Tijdens ons telefonisch spreekuur kun je praten met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dit kan op:

• Dinsdag van 15.00 uur – 16.00 uur
  • Donderdag van 15.00 uur – 16.00 uur
  • Vrijdag van 19.00 uur – 20.00 uur

Ook kun je via de button rechts op deze pagina chatten met een ervaringsdeskundige. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar voor je vragen en voor het maken van een afspraak via info@stichting-jij.nl.

Wil je een virtueel kijkje in onze ontvangstruimte nemen? Gebruik de pijlen om op jouw gemak virtueel door de ontvangstruimte te lopen.

Voorbeelden van vragen die aan ervaringsdeskundigen van ons informatiepunt worden gesteld

Ik heb last van eetbuien. Kunnen jullie mij helpen?

Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen, zij mogen het niet weten. Daarom ga ik ook niet naar de huisarts. Wat kan ik doen?

Ik maak een werkstuk voor school over eetstoornissen. Op welke website kan ik goede informatie vinden?

Mag ik jullie interviewen?

Mijn ouders hebben veel ruzie. Ik trek mij terug in mijn kamer met een voorraad snoep. Ik word steeds dikker. Wat kan ik doen?

Ik word gepest op school, omdat ik te dik ben. Ik voel me rot, maar weet niet wat ik eraan kan doen. Ik heb geen vrienden waar ik het mee
kan bespreken en thuis of op school doe ik dat ook liever niet. Kunnen jullie helpen?

Ik heb last van oncontroleerbare eetbuien. Ik wil niet naar de huisarts, want ik schaam me ervoor. Kunnen jullie hulp bieden?

Ik werk zelf als arts in de gezondheidszorg en wil liever niet dat mijn collega’s erachter komen dat ik last heb van een eetprobleem. Daarom ga ik niet naar de huisarts. Kan ik deelnemen aan een zelfhulpgroep bij Stichting JIJ?

Mijn huisarts zegt dat ik naar de diëtiste moet, maar daar ben ik al zo vaak geweest. Zelf denk ik dat ik andere hulp nodig heb. Welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er voor mij in de buurt? En is er dan een wachtlijst?

Ik heb al vele jaar last van een eetprobleem, maar durf geen hulp te zoeken. Afgelopen week heb ik er voor het eerst met mijn man over gepraat. Graag zou ik advies willen van Stichting JIJ. Ik praat het liefst met een ervaringsdeskundige, want mijn neemt mij niet serieus.

Ik ben klaar met therapie in een kliniek en sinds kort weer thuis. Ik heb 1 keer in de 14 dagen een gesprek met de therapeut, maar heb behoefte aan hulp en dagbesteding voor in de tussentijd. Hebben jullie een nazorggroep?

Wat kan ik aan activiteiten doen in het JIJ-huis?