Individuele begeleiding

Voor wie is individuele begeleiding?

Ben je 18 jaar of ouder en speelt  eten een (te) grote rol in jouw leven? Zoek je ondersteuning om aan je eetprobleem/-stoornis te werken? Dan heeft plaatsing in een groep onze voorkeur, omdat wij hiervan de meerwaarde in zien. Het kan echter zijn dat deelname in een groep in uitzonderlijke situaties niet passend is. Bijvoorbeeld wanneer je de groep nog te spannen vindt. Dan kun je kiezen voor individuele begeleiding door een ervaringsdeskundige, mits er plekken beschikbaar zijn. Zie ook onze spelregels.

Werking van individuele begeleiding
De wijze (duur, frequentie en inhoud) van individuele begeleiding varieert. Hoe vaak en wanneer er een contactmoment is, spreek je af met je ervaringsdeskundige begeleider uiteenlopend van 1 contactmoment per week tot 1 per maand afhankelijk van jouw behoefte.

Inschrijven voor individuele begeleiding (hoe word je geplaatst)
Voor aanmelding en tarieven kun je terecht op de pagina ‘Praktische Informatie begeleiding . Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Thema’s
Als deelnemer geef jezelf aan welke onderwerpen je wilt bespreken. Daarnaast bieden wij ondersteunende opdrachten aan die aansluiten bij jouw behoefte en fase van herstel.

Ervaringsverhalen
-Ik krijg eindelijk een oor waar ik al zo lang naar op zoek was, de herkenning, de liefde en de hoognodige schop onder mijn reet. Ik heb eindelijk de kracht gevonden om beter te willen worden. Het is zwaar maar haalbaar en dat vertrouwen heeft de begeleidster mij gegund.
-Tijdens de individuele begeleiding zijn mijn eetbuien en daarop spugen zo goed als weg. Soms nog wel dat ik merk dat eten mn zwakke plek blijft met emoties, maar dat bespreken we dan na. Zelf vind ik dat m’n boulimia zo goed als over is. Dat ik nu leer hoe ik voorkom dat ik daar weer naar terug val.
-De begeleidster laat aan mij wat de onderwerpen zijn en legt waar nodig dan zelf de link naar andere zaken die ook belangrijk zijn, of eerder aan de orde zijn gekomen. Ik hou me er aan de gesprekken vast en ik haal er veel positieve energie uit.
-Ik haal er veel positieve energie uit omdat de begeleidster elke keer benadrukt dat ik er ook mag zijn en dat ze trots op mij is.