Heb jij zelf of heeft iemand in jouw omgeving te maken met eetproblematiek en wil je graag informatie, steun of advies? Dan ben je van harte welkom in ons informatie-, advies- en steunpunt (IAS-punt).
Bij het IAS-punt werken op vrijwillige basis ervaringsdeskundigen. Dit zijn mensen die zelf hersteld zijn van eetproblematiek en jou graag een steuntje in de rug bieden en/of jou van informatie of advies willen voorzien.
Je kunt gratis en geheel vrijblijvend bij ons terecht. Je privacy is gewaarborgd. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig en we geven geen informatie door aan anderen zonder jouw toestemming.
Ook naasten (zoals gezins- of familieleden, vrienden en buren) en professionals (zoals POH-assistenten, diëtisten, docenten, zorgcoördinatoren) kunnen bij het IAS-punt terecht.
Het IAS-punt biedt de volgende ondersteuningsmogelijkheden.
- open spreekuur (op locatie)
- gesprek op afspraak (online of op locatie)
- telefonisch spreekuur
- contact via de chatmogelijkheid
- contact via e-mail
Hieronder volgt meer informatie per mogelijkheid:
Open Spreekuur op locatie (afspraak vooraf niet nodig)
Tijdens het open spreekuur kun je zonder afspraak op elke laatste donderdagavond van de maand tussen 19.30 uur-20.30 uur langskomen op onze locatie Oostzeedijk Beneden 11 in Rotterdam. Mocht je de voorkeur geven aan contact met een mannelijke ervaringsdeskundige, dan horen wij dit graag zodat wij hier rekening mee houden.
Gesprek op afspraak
Wil je graag een afspraak maken voor een gesprek met een ervaringsdeskundige? Je bent van harte welkom. Je kunt een afspraak inplannen voor een gesprek op de locatie, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een online gesprek (beeldbellen). Voor het maken van een afspraak verwijzen we je graag door naar onze contactpagina.
Telefonisch spreekuur (010-7370847).
- dinsdagavond 19.00 – 20.00 uur: Petra Derlagen
- woensdagavond 19.00 – 20.00 uur: Fleur Hisken
- vrijdagavond 19.00 – 20.00 uur: Monique de Jong
Chat op de website
- Maandagavond 19.00-20.00: Petra Derlagen
- Zaterdag 17.00 – 18.00 uur: Monique de Jong
- Zondag 19.00 – 21.00 uur: Danique van Wijk
E-mail contact
Ook zijn we per mail bereikbaar voor het beantwoorden van je vragen en voor het maken van een afspraak. Ons e-mailadres is: info@stichting-jij.nl. We streven ernaar binnen 1 week (uiterlijk 2 weken) op je bericht te reageren. Het is mogelijk dat dit bericht in jouw spambox terecht komt. Wil je deze voor de zekerheid even controleren?
Voorbeelden van vragen die aan onze ervaringsdeskundigen worden gesteld
‘Ik heb last van eetbuien. Kunnen jullie mij helpen?’
‘Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen, zij mogen het niet weten. Wat kan ik doen?’
‘Mijn ouders hebben veel ruzie. Ik trek mij terug met een voorraad snoep. Wat kan ik doen?’
‘Ik heb last van eetbuien. Ik wil niet naar de huisarts, want ik schaam me. Kunnen jullie hulp bieden?’
‘Ik werk zelf als arts in de gezondheidszorg en wil liever niet dat mijn collega’s erachter komen dat ik last heb van een eetprobleem. Daarom ga ik niet naar de huisarts. Kunnen jullie helpen?’
‘Mijn huisarts zegt dat ik naar de diëtiste moet, maar daar ben ik al zo vaak geweest. Zelf denk ik dat ik andere hulp nodig heb. Welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er voor mij in de buurt?’
‘Ik heb al vele jaar last van een eetprobleem, maar durf geen hulp te zoeken. Afgelopen week heb ik er voor het eerst met mijn man over gepraat. Graag zou ik advies willen.
‘Ik ben klaar met therapie in een kliniek en sinds kort weer thuis. Ik heb 1 keer in de 14 dagen een gesprek met de therapeut, maar heb behoefte aan hulp en dagbesteding voor in de tussentijd.’