Terugblik en mannen gezocht!

Terugblik open dag voor jongens en mannen
Op zaterdag 7 maart organiseerden wij de eerste open dag voor jongens en mannen met een eetprobleem. We kunnen terugkijken op een ontzettend mooie dag! Een handje vol mannen kwam langs in het JIJ-huis en zij zijn hier de gehele ochtend en middag gebleven. De (h)erkenning in de ervaringsverhalen die zijn gedeeld door de (jonge) mannen en onze vrijwilligers was groot. We hopen dat deze middag ook informatief is geweest over op welke manier Stichting JIJ jongens en mannen kan helpen in hun herstel. Tevens hopen we bij de volgende open dag meer jongens te mogen verwelkomen zodat zij ook kunnen ervaren hoe het is om met ervaringsdeskundigen en lotgenoten te kunnen praten. Wij hebben er in ieder geval een warm en fijn gevoel aan overgehouden! Omdat we ontzettend blij en trots zijn op de wijze waarop de open dag is verlopen hebben we besloten niet live te gaan tijdens de open dag zelf. De drempel om het JIJ-huis binnen te stappen was voor de aanwezigen al lastig genoeg en we zijn trots dat zij toch de stap hebben durven wagen!

Kon je niet aanwezig zijn, maar wil je toch graag een kijkje komen nemen bij Stichting JIJ? Of wil je misschien meer informatie over het project? Stuur ons dan een berichtje via info@www.stichting-jij.nl of praat met één van onze ervaringsdeskundige mannen of vrouwen tijdens onze gratis chatavonden. Ook kan je lid worden van onze besloten Facebookgroep ‘JIJ-Man’.

Ervaringsdeskundige jongens en mannen gezocht!
Naast onze zoektocht naar (jonge) mannen met een eetstoornis is Stichting JIJ nog steeds op zoek naar mannelijke ervaringsdeskundige vrijwilligers die willen helpen bij het uitvoeren van het hulpaanbod voor mannen. Zo zoeken we ervaringsdeskundige mannen voor:

  • Het begeleiden van activiteiten/workshops in het JIJ-huis,
  • Het begeleiden van individuen of zelfhulpgroepen,
  • Het begeleiden van het maandelijkse inloopspreekuur,
  • Het beheren van de (anonieme) chat op de website of de Facebookgroep voor mannen.

Uiteraard word je hierbij niet zomaar in het diepe gegooid. Je krijgt voorafgaand een verplichte eendaagse training én passende begeleiding zodat je helemaal klaargestoomd bent voor je taak als ervaringsdeskundige vrijwilliger bij Stichting JIJ. Wil jij jouw eigen ervaring en/of kennis inzetten om jongens en mannen met een eetstoornis te helpen om meer erkenning te krijgen binnen de hulpverlening? Schroom dan niet, maar mail naar info@www.stichting-jij.nl om je aan te melden of om meer informatie op te vragen.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl