Ervaringsdeskundige Kim aan het woord

Stichting JIJ gelooft in de kracht van ervaringsdeskundigheid. Na het volgen van trainingen helpen onze ervaringsdeskundige vrijwilligers anderen op hun weg naar herstel. Ze begeleiden groepen, verzorgen trainingen en/of geven advies via ons IAS-punt. Maar hoe voelt het om als ervaringsdeskundige te werken?
Vrijwilliger en oud-cliënt Kim deelt haar verhaal.

“In 2018 kwam ik in contact met Stichting JIJ door simpelweg over de Oude Dijk te lopen. Daar zat het voormalige kantoor van JIJ en er stond groot op de voorgevel; Stichting JIJ, voor mensen met een eetprobleem. Ik voelde me de eerste keren niet genoeg aangesproken. Na een tijdje ging ik toch maar een mailtje sturen. Al gauw mocht ik op gesprek komen en ontmoette ik Simone. We hadden een fijn gesprek en ze nodigde mij uit om twee dagen deel te nemen aan de instroomgroep. Ik mocht ook mee eten.

Jeetje, wat spannend allemaal. Maar wat ben ik blij dat ik die stap heb durven nemen, mede dankzij Simone, die me zo op mijn gemak heeft gesteld en mij heeft verzekerd dat het goed voor me zou zijn om deel te nemen aan de groep. En dat was het. Ik heb heel veel geleerd, vooral over mezelf. Nu 3 jaar later ben ik volledig hersteld en vrijwilliger binnen JIJ. Nu besef ik pas hoe bijzonder het is dat Simone op haar vrije zaterdag een kennismakingsgesprek met mij heeft gevoerd, hoe bijzonder JIJ is ook áchter de schermen. We zijn een goed lopend team, met heel veel toppers die de motor draaiende houden. Het is heel speciaal om daarvan deel uit te mogen maken.

Ik werd gevraagd om mee te helpen aan het opstarten van het project voor jongeren. Ik werk zelf als pedagogisch werker, dus dit sprak mij erg aan. Geduld en hard werken wordt beloond, want we zijn pas gestart met de eerste zelfhulpgroep voor jongeren. Toen ik zelf in de groep zat droomde ik er stiekem al van om ook ooit een groep te mogen begeleiden, om ook een luisterend oor te en steun te mogen bieden. Voor degene die dat nodig hebben een veilige haven te bieden, waar ze eerlijk en zichzelf mogen zijn. Waar ze andere leden ontmoeten en zien dat ze hier niet alleen in staan. Die droom is (nu al) uitgekomen. Ik ben onwijs dankbaar voor deze kans en ervaring.”

Wil JIJ meer weten over onze activiteiten voor kinderen en jongeren. Bekijk dan deze pagina of neem per mail, telefoon of via de chat gratis en anoniem contact op met ons Informatie-, Advies- en Steupunt IAS.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl