Ervaringen JIJ-huis

Ervaringsverhaal JIJ-huis (1)

Beste vrijwilligers van JIJ,

Ik lees net in de nieuwsbrief dat jullie de derde zaterdag van de maand ook inloopmiddag hebben. Dit doet mij deugd! Ik werd namelijk vanochtend (vrijdag) wakker met het gevoel van: “Ah…jammer…maandag is het Jij-huis pas weer open…” Gelukkig werd ik door deze mail dus blij verrast.

Ik ben nieuw bij jullie, maar nu al, merk ik dat het fijn en goed is om naar de inloop te gaan. Ik heb nog geen echte dag invulling verder, maar wil toewerken naar vrijwilligerswerk. Door regelmatig naar jullie toe te gaan, denk ik dat het straks voor mij ook gemakkelijker zal zijn om een vrijwilligersbaantje te gaan nemen. Een geruststellend idee.

Rust en regelmaat bieden jullie zeker. Maar meer nog dan dat. Een lach op mijn gezicht, warmte als ik het koud heb(figuurlijk, maar ook letterlijk met een dekentje) , een huiselijk gevoel, ik mag mezelf zijn bij jullie, jullie staan open voor ideeën en bieden tegelijkertijd aan mij weer nieuwe creatieve ideeën en helpen mij motiveren door te luisteren en te delen…

De lijst met positieve punten die ik ervaar is nog veel langer. Te lang voor in deze mail. Maar één ding staat voorop. Door jullie voel ik me weer meer Judith. En ik krijg weer zin in het leven. Door jullie voel ik me echt welkom en dat voelt fijn. Ook al kom ik maar een uurtje langs en drink ik enkel wat thee en maak een praatje. De deur staat voor mij open. Wauw, wat een fijn idee.

Ik heb zin in meer JIJ. En in die extra zaterdag! Leuk hoor!
Dankjewel alvast!

Liefs Judith.


Ervaringsverhaal JIJ-huis (2)

Ruim twee jaar geleden ben ik voor het eerst binnengestapt bij de Stichting JIJ. Ik zat met mijzelf, en vooral met mijn eten, in de knoop. Na mijn intakegesprek ben ik begonnen in de startgroep. Ik wist niet wat me te wachten stond en verwachtte mensen die niet op dezelfde manier in het leven stonden als ik, maar niets was minder waar. De begeleiding van de groep was super lief en positief en met de meiden in mijn groep had ik veel raakvlakken. Iedere week keek ik uit naar mijn avondje in het JIJ huis. Ik merkte dat ik er mijzelf kon zijn, ik alles kon vertellen waar ik mee zat, en kreeg handvatten waar ik iets aan had.

De opdrachten gaven me meer inzicht in waar mijn probleem vandaan kwam en de positiviteit van de mensen om me heen maakte me sterker. Na de startgroep ben ik doorgegaan naar de vervolg groep, en daarna heb ik nog een half jaar support gevolgd. Na 3 perioden van een half jaar groep ben ik met groep gestopt omdat ik inmiddels een stuk sterker in mijn schoenen stond en zelf verder wilde.
Toch blijf ik lid van het JIJ huis zodat ik maandelijks langs kan blijven gaan bij de diëtiste voor tips over eten en om te praten over de gedachten en acties waar mijn eetprobleem uit voort komt. Ook schrijf ik me zo af en toe in voor een workshop en sinds oktober of november 2015 eet ik iedere week mee op de donderdag avond. Ik merk dat ik het fijn vind om contact te blijven houden. Het geeft me de houvast die ik nog steeds nodig heb. Ben de meiden van stichting JIJ heel dankbaar voor alles wat ze voor mij betekenen, en hoop misschien ooit iets terug te kunnen doen.


Ervaringsverhaal JIJ-huis (3)

Het is mij heel erg goed bevallen! Ik voelde me er gelijk thuis, het leek net of ik bij mijn tante op bezoek ging ;).
Ik had niet verwacht dat het er zo mooi en rustig zou zijn, en dat ik me gelijk zo op m’n gemak zou voelen.
Het JIJ-huis was precies wat ik hoopte dat het was. In de toekomst ben ik van plan om actief deel te nemen aan de activiteiten, en ook geregeld langs te komen J. Gelukkig is het ook heel goed en snel bereikbaar.

In mijn ogen is het de ideale plek om te leren om dingen voor mezelf te gaan doen, vooral zonder me aan mijn door de eetstoornis opgelegde regels te houden (veel bewegen, vaste tijden, vaste activiteiten, zo min mogelijk zitten enz.), en een veilige omgeving om uitdagingen aan te gaan en daardoor stappen te zetten in mijn herstelproces. Daarnaast zie ik het ook als opstapje naar het normale leven, om niet gelijk weer in mijn drukke leven met alle zelfopgelegde eisen en discipline te vallen, maar ook niet te langer het grootste deel van de dag thuis op mijn kamer door te brengen.


Meer ervaringsverhalen…


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl