JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

NAO

Stel dat je jezelf herkent in enkele kenmerken van anorexia nervosa, maar ook in die van boulimia nervosa of BED, dan heb je wellicht de eetstoornis NAO (Niet Anderszins Omschreven). Zo heb je misschien wel alle kenmerken van anorexia, maar heb je geen ondergewicht. Of heb je wel eetbuien en een verstoord eetgedrag, maar gaat 'normaal' eten op andere dagen ook wél goed.  

Ook bij een eetstoornis NAO heb je te maken met sociale, psychische en lichamelijke gevolgen die erg schadelijk kunnen zijn. Voor verdere informatie kun je kijken bij de uitleg betreffende de andere eetstoornissen.

Mocht je twijfelen of je een eetstoornis hebt of er vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Nieuws

NAO

OD JIJ

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten in groepsverband

Op 23 en 30 november 2017 organiseren wij vanaf 19.30 uur gratis voorlichtingsbijeenkomsten voor eerstelijnshulpverleners.

Lees verder

NAO

OD JIJ

De INSTANT studie (AMC Amsterdam) onderzoekt de rol van de darmflora, het zogenaamde intestinale microbioom, op de eetlust en stofwisseling bij vrouwen die lijden aan de eetstoornis anorexia nervosa.

Lees verder

MIND Familiedag 'Naasten in kracht' 30 september

MIND logo

Op zaterdag 30 september organiseert MIND in Amersfoort een bijzonder evenement: de MIND familiedag ‘Naasten in kracht’. Dat doet zij samen met andere organisaties verbonden aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Het wordt de eerste MIND-dag voor familie en naasten. Met een veelzijdig programma biedt MIND volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid betrokken voelt is welkom.

Lees verder
Steun Stichting JIJ Word ook donateur, klik hier >