Zorgkaart Nederland

Jaarlijks maken ruim 2000 mensen gebruik van het informatie-, advies- en steunpunt van Stichting JIJ. Ook volgen ruim 100 mensen per jaar een begeleidingstraject. Afgelopen maand ontvingen we een review via Zorgkaart Nederland. Hier worden de ervaringen van mensen met de Nederlandse gezondheidszorg gedeeld.

‘Stichting JIJ is een zeer waardevolle organisatie die mensen met eetproblematiek én hun naasten helpt. De mensen die hier werken zijn zelf ervaringsdeskundigen op het gebied van eetstoornissen en helpen je vanuit hun hart. Zij hebben cursussen gevolgd om hun eigen ervaring op een deskundige manier in te kunnen zetten om jou te kunnen helpen. Wat deze stichting zo bijzonder maakt is dat het zeer laagdrempelig en anoniem is. Je hoeft geen diagnose te hebben of op papier een groot probleem, als jij je niet goed in je vel voelt zitten, als jij nare gedachten hebt, als het leven niet meer zo leuk is: je bent welkom. Je wordt geholpen binnen elke fase van herstel, juist ook in die beginfase wanneer er nog zoveel tegenstrijdigheden zijn en je nog geen vervanging hebt voor je eetprobleem. Je bent welkom om jezelf hier te ontdekken en aan te sterken.’

We zijn erg dankbaar voor deze mooie ervaring die onze visie samenvat: JIJ bent welkom, ongeacht wie je bent en hoe groot/klein jouw uitdagingen zijn.

Wil JIJ ook jouw ervaring delen op de website van ZorgkaartNederland? Dat kan door hier te klikken. Door jouw ervaring te delen weten anderen ons nog beter te vinden voor informatie, hulp en advies. Alvast bedankt!

 


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl