JIJ-er aan het woord

Dagelijks zetten onze 100 vrijwilligers, de JIJ-ers, zich binnen en buiten het JIJ-huis in voor Stichting JIJ. We zijn ongelofelijk blij met én trots op hen en delen graag de ervaring van één van deze toppers.

Stichting JIJ is een bijzondere plek om te werken als vrijwilliger. Wat de stichting voor haar cliënten doet, doet zij ook voor haar vrijwilligers; zij moedigt hen aan hun krachten en talenten in te zetten en houdt daarbij rekening met hun kwetsbaarheden. Veel vrijwilligers hebben belangrijke werkervaring opgedaan bij Stichting JIJ en vinden het moeilijk om weer te vertrekken, omdat het voelt als een warm bad.

Binnen dit werk heb ik het gevoel dat ik mezelf mag zijn en gemakkelijk op een persoonlijke manier met andere vrijwilligers in contact kom, omdat er een positieve en informele werksfeer is, terwijl er tegelijkertijd toch veel werk wordt verzet (of misschien juist dankzij!). Ik ben ervan overtuigd dat niet alleen de cliënten van Stichting JIJ, maar ook de vrijwilligers er veel baat bij hebben dat de stichting bestaat en blijft voortbestaan.

 Een belangrijke bonus is het gevoel van zingeving dat de meeste vrijwilligers halen uit het werk dat zij doen. Een groot deel van Stichting JIJ vormen de ervaringsdeskundigen, die zelf een eetprobleem hebben gehad. Bij mij heeft een andere vorm van ggz-problematiek gespeeld, maar ik voel de grote meerwaarde van op een punt zijn gekomen dat je verleden hoofdzakelijk omgebogen wordt in iets constructiefs.

 


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
E-mail: info@stichting-jij.nl