Arjen in programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’

In het NPO 3 programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ geven Nederlanders antwoord op indringende vragen en rekenen ze af met stigma’s die mensen over ze hebben. Afgelopen maand stond de aflevering in het teken van ‘dun zijn’ en de vooroordelen die hierbij soms komen kijken. Dappere JIJ-er Arjen nam plaats op de stoel en beantwoord vragen zoals ‘Schaam jij je voor je lijf?’.

De personen in de aflevering hebben elk een andere mentale of lichamelijke oorzaak voor hun lage gewicht. Zij vertellen open en eerlijk hoe de vragen op hen overkomen. De aflevering laat twee kanten van de medaille zien en geeft stof tot nadenken. Verschillende eetstoornissen komen aan bod, maar ook wordt er ingegaan op de gevoelens die het bijvoorbeeld opwekt om als anorexiapatient te worden geclassificeerd terwijl je dit niet bent.

We kunnen ons voorstellen dat deze aflevering, emoties of spanningen bij jou oproept. Daarom raden wij aan alleen te kijken als dit voor jou goed voelt. Vraag jezelf af of het kijken niet nadelig voor jou zou kunnen uitpakken. Als je toch graag wilt kijken, vraag dan aan een naaste (moeder/vader, vriend(in)/broer) of deze met jou mee kijkt. De gehele aflevering van “Ik durf het bijna niet te vragen” is terug te kijken via de NPO website.


Onze partners

Stichting JIJ

Wij bieden laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.

Contact

Oostzeedijk Beneden 11,
3062 VJ Rotterdam
Telefoon: 010-7370847
E-mail: info@stichting-jij.nl