JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

De supportgroep (nazorggroep)

Onze support oftewel nazorggroep is er voor jou! Het herstellen van een eetprobleem of eetstoornis is voor iedereen anders. Nadat je klaar bent met een therapietraject in een reguliere instelling sta je er vaak ineens alleen voor. Hoe ga je nu verder in de maatschappij, wat wil je zelf en hoe blijf je werken aan je herstel en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je nog steun bij deze punten? In onze supportgroep kun je alles bespreken wat te maken heeft met je herstel en alle andere thema's die voor jou belangrijk zijn.

De support groep bestaat uit maximaal 8 personen die in een fase van herstel zitten waarbij er sprake is van een stabiel eetpatroon, maar waarbij eetstoornisgedachten nog af en toe parten spelen. Daarnaast spelen thema’s als zelfvertrouwen, zelfbeeld en zelfontplooïng een rol. Gesteund door 2 ervaringsdeskundigen, kan iedereen in de support groep zijn of haar verhaal kwijt. Je kunt hier werken aan je eigen vragen, zoals hoe hou ik mijn herstel vast, hoe vind ik mijn draai in de maatschappij of wat wil ik nog verder in mijn leven. Centraal staat vooral wat JIJ verder wilt.

Een keer in de twee weken vindt er ´s avonds een groepsbijeenkomst plaats in het JIJ-huis. Soms worden er algemene relevante onderwerpen behandeld zoals bijv. beter kritiek geven en ontvangen, duidelijker grenzen leren stellen, meer voor jezelf opkomen, je passie ontdekken of een thema die je samen met de groep zelf bedenkt. Soms worden gedeeltes uit je eigen terugvalpreventieplan besproken, soms volstaat de avond ook met een rondje over de afgelopen 2 weken.

Stichting JIJ biedt jou graag een steuntje in de rug! Bij de supportgroep kun je op elk moment instromen. Bij interesse, vragen of gewoon praktische informatie: bekijk onze startdata en tarieven pagina of neem contact op met ons via info@stichting-jij.nl of 010 – 7370794.

Naast de supportgroep kun je natuurlijk ook lid worden van het JIJ-huis. Binnen het JIJ-huis kun je zelf kiezen aan welke activiteiten en trainingen je deelneemt. Denk hierbij aan trainingen: zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroten, assertiviteitstraining, samen koken, creatieve workshops, yoga en nog veel meer. Bekijk hier alle activiteiten die momenteel vanuit het JIJ-huis worden georganiseerd.

Heb je al eerder hulp gehad maar heb je het idee dat je eetprobleem opnieuw een grote rol in jouw leven inneemt? Het kan zijn dat dan onze vervolggroep op dit moment meer bij je past. Neem vooral contact met ons op over wat wij voor jou kunnen betekenen.