JIJ voor mij

"Ik dacht aan het begin niet veel overeen te hebben met de andere meiden, maar na verloop van tijd bleek ik juist heel veel overeenkomsten (situatie, gedrag, opvattingen) met iedereen in de groep te hebben. En omdat we die overeenkomsten hadden, voelde ik me sneller gehoord en begrepen."

Een groepsdeelnemer

Ervaringen deelnemers

Wij doen ons uiterste best om onze uitgangspunten elke dag zo goed mogelijk na te streven. Om te kunnen zien hoe de deelnemers en leden van het JIJ-huis onze hulp ervaren, vragen wij hen altijd om -desgewenst anoniem- een schriftelijke evaluatie in te vullen. Wij zijn er trots op dat Stichting JIJ door deelnemers en leden tot op heden jaarlijks wordt beoordeeld met een 'goed tot zeer goed'!

Op deze pagina vind je enkele ervaringen en herstelverhalen van deelnemers aan onze groepen of leden van het JIJ-huis. Als je jezelf ergens in herkent en je wil er met iemand over praten, dan staan wij voor je klaar. Je kunt via de contactpagina met ons in contact komen.

Ervaringen Stichting JIJ
Stichting JIJ is vanaf juni 2010 gestart met de structurele evaluatie van haar dienstverlening aan deelnemers in de vorm van groepsbegeleiding en individuele begeleiding. De stichting gebruikt hiervoor een standaardformulier. Hieronder lees je enkele ervaringen van onze deelnemers.

Alle deelneemsters hebben op een of meer punten positieve verandering in gedrag bij zichzelf bemerkt. Gemiddeld ervaren de deelneemsters op 6 tot 7 punten gedragsveranderingen bij zichzelf. Deze gedragsveranderingen liggen bijvoorbeeld op het terrein van eten, dwangmatigheden, perfectionisme, lichaamsbeleving en assertiviteit.

De overwegend positieve reacties van deelneemsters kan het best geïllustreerd worden aan de hand van de antwoorden van enkele deelneemsters op de vraag:
Hoe heb je de begeleiding in het algemeen ervaren?
"Heel goed. Persoonlijk, betrokken, op maat."

Heb je je doel bereikt, zo ja hoe, zo nee, wat hadden wij hierin kunnen doen?
"Ik heb veel meer bereikt dan dat ik van tevoren dacht. Ik had niet durven hopen dat de zelfhulp groep ook toewerkt naar herstel. Als ik ooit minister word (ik schat de kans klein in) dan zou dit het eerste zijn wat in de basis zorg vergoedt moet worden, want ik geloof echt dat dit voor mij de oplossing uiteindelijk gaat zijn en dat het dat voor veel meer mensen zou kunnen zijn."

"Zeer goed! Ze staan altijd klaar om je te helpen, zijn open en eerlijk en oprecht. Ik wist wat ik aan ze had door de openheid, dat schept voor mij vertrouwen en zorgt ervoor dat ik me gehoord, gesteund en serieus genomen voel. Altijd was er begrip voor de situatie, geen vooroordelen en dat maakt het veilig. Veilig om te praten over 'alles wat je dwars' zit."

"Vind het heel fijn; hele goede stichting met superkanjers!"

"De zelfhulp groep heeft me ondersteund en inzicht gegeven in waarom ik eetbuien heb en wat ik zelf in mijn leven doe om moeilijke gevoelens te ontlopen. Het heeft me handreikingen gegeven over hoe ik dat anders zou kunnen doen. De groep heeft me ondersteund als het wat minder met me ging en me het gevoel gegeven dat ik er niet alleen voor sta, ook niet in een eetstoornis. Kortom, zeer dierbare ervaring."

"Ja ik ben gisterenmiddag weer naar het JIJ-huis geweest! Dat doe ik nu een aantal weken op donderdagmiddag, en dat is echt zo fijn!!

Op donderdag heb ik namelijk therapie en daarna knalt m'n hoofd vaak uit elkaar van alles. Voorheen moest ik dan echt afleiding zoeken maar ik kon dan door de chaos in m'n hoofd niet eens bedenken wat. Slapen lukte vaak ook niet en uiteindelijk leidde dat dan naar destructief gedrag.

Maar nu ik lid ben van het JIJ-huis heb ik een stuk meer rust die dag! Ik hoef niet meer te bedenken wat ik 's-middags ga doen. Ik ga naar een plek waar ik even kan bijkomen, even kan kletsen of creatief bezig kan zijn, en een stuk minder druk voel om wat ik doe en wat ik zeg (dus kan meer mijzelf zijn). Echt zo fijn en een verademing dat het JIJ-huis er is!!"

De vrijwilligers van Stichting JIJ zijn trots op dit resultaat!